Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Warvasovszky Tihamér az Állami Számvevőszék alelnöke
Warvasovszky Tihamér az Állami Számvevőszék alelnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 29.

ImageAz Országgyűlés az Állami Számvevőszék alelnökének Warvasovszky Tihamért, Székesfehérvár jelenlegi polgármesterét választotta meg. A Fidesz székesfehérvári országgyűlési képviselői úgy vélik, Warvasovszky Tihamér az elmúlt években politikai ellenfelük volt, akivel okkal vitatkoztak a város elszalasztott lehetőségei miatt. Szerettek volna vele megmérkőzni az őszi önkormányzati választásokon, hogy a székesfehérváriak mérlegre tehessék az elmúlt tizenkét évet, és tisztán lássák a leköszönő polgármester, valamint a Fidesz nyújtotta jövőkép közötti világos különbséget. Erre azonban már nem kerülhet sor…

 

Brájer Éva, Cser-Palkovics András, valamint Vargha Tamás országgyűlési képviselők az alábbi közleményükkel tudatták mindezt a sajtó képviselőivel:

Warvasovszky Tihamér pályáját a gazdaság világában kezdte, több évtizedes tapasztalatot halmozott fel e területen, mielőtt a politika porondjára lépett. Tizenkét éves polgármesteri ténykedését eltérően ítélik meg a politikai erők: az MSZP tizenkét évig minden idők legjobb városvezetőjének, valamint gazdasági szakemberének tekintette.

A Fidesz – Warvasovszky Tihamér ellenzékeként – mindvégig konstruktív kritikával szemlélte tevékenységét. Úgy láttuk, Székesfehérvárért az elmúlt három ciklus alatt lehetett volna sokkal többet is tenni. Warvasovszky Tihamér politikai ellenfelünk volt, akivel okkal vitatkoztunk a város elszalasztott lehetőségei miatt. Szerettünk volna vele megmérkőzni az őszi önkormányzati választásokon, hogy a székesfehérváriak mérlegre tehessék az elmúlt tizenkét évet, és tisztán lássák a leköszönő polgármester, valamint a Fidesz nyújtotta jövőkép közötti világos különbséget.

A kormánypártok ugyanakkor – véleményünk szerint is helyesen – önmérsékletről tettek tanúbizonyságot, amikor az Állami Számvevőszék élére, egy a jobboldalhoz köthető elnök mellé egy baloldali alelnököt jelöltek Az egyéb posztokon felmerült köztudottan baloldali kötődésű szakemberek felkérése, kinevezése, mint például Bihari Mihály, vagy Pozsgay Imre is az új, nemzeti együttműködésre épülő politika lényegét jelentik, hiszen a jelenlegi kormánypártoknak sok százezer, baloldali támogatója is van.

A most leköszönő polgármester jogi kötelezettsége és felelőssége, hogy a hivatalban lévő három általa jelölt, 2006- ban a baloldali koalíció, az MSZP- SZDSZ-MDF által támogatott és megválasztott alpolgármester közül megnevezze azt a személyt, aki irányítani fogja az önkormányzat működését az őszi önkormányzati választásokig.

Mi a jövőben is Székesfehérvárért dolgozva azon leszünk, hogy az őszi önkormányzati választásokon elnyerjük a székesfehérvári emberek bizalmát, és városfejlesztő programunk végrehajtásával, a kormány teljes támogatásával Székesfehérvár újra elfoglalhassa méltó helyét a magyar városok sorában.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >