Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Látogatás a drezdai hivatásos tűzoltóságon
Látogatás a drezdai hivatásos tűzoltóságon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 30.

ImageA székesfehérvári tűzoltók baráti látogatáson vettek részt Drezda egyik hivatásos tűzoltóságán. A félmillió lakosú német városban jelenleg négy állomás van, ezek közül az egyiket most bővítik, egyebek közt egy hatvan beállásos szertárral. A németországi tűz- és polgári védelmi feladatokat ellátó tűzoltóság feladata az ember- és állatmentés, balesetek műszaki mentése, a tűzvédelem és a tűzmegelőzés mellett a környezeti veszélyek és a nagy vízkárok elhárítása, valamint a sürgősségi mentés és betegszállítás.

 

A székesfehérvári tűzoltók az Übigau városrész tűzoltóállomásán voltak, amelyet 1998-ban adtak át.

Image
.

Biszricz Anettől, a Székesfehérvári Tűzoltóság szóvivőjétől megtudtuk, hogy a laktanya területén mászóház, saját pszichikai pálya, tűzszimulációs épület és vízből mentés gyakorlásához két méter mély mesterséges tó van.

Az állomáson egy Mercedes és egy MAN gépjárműfecskendő áll napi készültségben, amelyek közül mindkettőben a legénységi rész üléseit a menetiránnyal szemben alakították ki a tűzoltók fokozottabb biztonsága érdekében, hogy egy esetleges karambol alkalmával nem essenek előre.

Image
.

Emellett egy MAN alvázra épült Metz létra, több speciális furgon, teherautók és számos műszaki mentési konténer van a laktanyában. A tűzoltóságon egy mentőautó és egy külön állatmentésre használt furgon is rendszeresítve van.

Image
Fotó: Bisztricz Anett
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >