Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Kiválóan szerepelt a Vox Mirabilis a Dalünnepen
Kiválóan szerepelt a Vox Mirabilis a Dalünnepen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 01.

ImageKeszthelyen, a Jubileumi Dalünnepen járt a Vox Mirabilis Kamarakórus. A három napos rendezvényen ők képviselték Székesfehérvárt. Az együttes a találkozón egyházi és világi kategóriában is indult, s kiváló teljesítményt nyújtott, amit nemcsak a közönség értékelt vastapssal, hanem a zsűri egybehangzó véleménye is ez volt. Daróczi –Bárdos Tamás, a zsűri elnöke értékelésében kiemelte a kórus egységes hangzását és zenei érzékenységét. Zemlényi Katica, a Vox Marabilis karnagya pedig külön dicséretet kapott a vezénylésért.

 

Ezen kívül a zsűri egyik tagja meghívta a kórust a veszprémi Schola Regina kórus partnerkórusának. A zsűri másik tagja pedig egy lengyelországi koncertkörút lehetőségét ajánlotta fel. A gálahangversenyt a Vox Mirabilis Kamarakórus zárta a Fő téri templomban.

Ennek kapcsán Zemlényi Katica így nyilatkozott honlapunknak: „Külön megtiszteltetés volt számukra, hogy a Dalünnep zászlaját mi hozhattuk be a záró koncertre.”

Image
.

Majd elmondta, hogy már jó előre meghívást kaptak a jövő évi kórustalálkozóra, aminek nagyon örültek.

A találkozón egyébként 30 kórus vett részt az ország minden részéből, s Felvidékről, Erdélyből is bemutatkoztak énekesek.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5880&Itemid=33  

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >