Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Közgyűlési döntések Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. július 05.

ImageA június 24-éről július 1-jére halasztott közgyűlést megtartották, és ott több, nagyobb közfigyelmet is kiérdemlő kérdésről döntöttek... - A számos (több mint negyven) napirendi pont közül a legnagyobb érdeklődés talán a megye Malom utcai ingatlanjának értékesítésre való kijelölését kísérte, hiszen itt működik hosszú ideje az Alba Regia Táncegyüttes. A javaslatot végül vita nélkül szavazta meg a közgyűlés, így - elvileg - megfelelő ajánlat esetén az ingatlan eladható. A döntéshez - sajtótájékoztatóján - annyit fűzött hozzá dr. Balogh Ibolya, a közgyűlés elnöke, hogy maga is sajnálja a dolgok ilyetén alakulását. 

 

De, mint mondta, a korábbi bérleti díj jelentősen elmaradt a reális, piaci mértéktől, a megyei önkormányzat pedig - az utóbbi évek erősődő kormányzati elvonásai mellett kialakult anyagi helyzetében - nem tudja tovább vállalni az együttesnek a kedvezményes bérleti díjjal való támogatását.

A kijelölés azonban - tette hozzá - nem jelent azonnali eladást (főképp a ma ingatlanpiaci körülményei közt), ezért a megye nyitott minden olyan megoldásra, ami az együttes számára is megnyugtató, ugyanakkor a megyének is méltányos bevételt jelent az ingatlan után. Ahogy tudni, a megye döntésének ismeretében az együttes - Székesfehérvár önkormányzatával is egyeztetve - tovább keresi a megoldást a maradásra, és első lépésként kifizette - igaz, csupán a tavalyi áron! - az idei évre eddig figyelmen kívül hagyott bérleti díj csekkjeit...

Több személyi kérdésről is döntött a testület, így például a Velencei-tavi Vízi Sportiskola Nonprofit Kft. vezetője Müller Sándor, a Közgyűlés Fideszes tagja lett (aki le is mondott mandátumáról), Felügyelő Bizottságának elnöke pedig Dénes Ferenc, tagjai Somogyi Balázs, illetve a szocialisták által javasolt Omischl Mihály. Az Európai Információs Pont és Turisztikai Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságában Kiss Norbertet Csizmadia Attila váltotta.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >