Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A Vidivel lesz "nagykorú" a Szuperkupa
A Vidivel lesz "nagykorú" a Szuperkupa Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. július 06.

Szerdán ünnepli 18. születésnapját a Magyar Szuperkupa, melyet a Vidi első, a Loki ötödik alkalommal hódíthat el. - Hazánkban első ízben 1992-ben rendeztek a szezon nyitányát jelentő Szuperkupa döntőt a bajnoki címvédő és a Magyar Kupa győztesének résztvételével, az első finálét az Újpest 3-1-re nyerte az akkori bajnok Ferencváros ellen. Eleinte egy, majd 2005-től egészen 2008-ig két mérkőzésen dőlt el a kupa sorsa, majd 2009-től újra egy találkozó döntött. Hiába a 18 esztendős múlt, a szerdai még csak a 11. finálé lesz, a Magyar Labdarúgó Szövetség ugyanis 1995 és 2002 között nem rendezte meg a döntőt.

 

További két alkalommal (1995-ben és 2004-ben) szintén nem volt meccs a sorozatban, ezekben az években ugyanis a Ferencváros duplázni tudott, így játék nélkül hódíthatta el a trófeát.

A legtöbb alkalommal épp az FTC, valamint szerdai ellenfelünk, a Debrecen nyerte meg a sorozatot, a zöld-fehérek 1993 és 1995 között, valamint 2004-ben diadalmaskodtak, míg a Loki 2005 és 2007 között, illetve tavaly nem talált legyőzőre. Csapatunk eddig egyszer jutott be a fináléba, a 2006-os Magyar Kupa siker után a Vidi épp a Debrecennel találkozott.

Az első mérkőzést 1-0-ra nyerte Székesfehérváron a DVSC, majd a visszavágó első félideje után döntetlenre állt a párharc, hiszen a Videoton Horváth Gábor 12 méteres fejesével már a 7. percben előnybe került. A szünet után azonban Dzsudzsák és Dombi góljaival fordított hazai gárda, így a hajdúságiak emelhették magasba a trófeát.

Végül néhány érdekesség:

A Szuperkupát 6 alkalommal a bajnok, 4 alkalommal a kupagyőztes hódította el, míg kétszer a duplázni tudó klub vitrinjébe vándorolt a serleg.

A Szuperkupa történetében kilenc csapat játszhatott döntőt, az egyaránt négyszeres győztes FTC és DVSC mellett az Újpest és az MTK 2-2 alkalommal végzett az élen, míg a Honvédnak 3 próbálkozásból sem sikerült nyernie a döntőben, ezzel a legtöbb vesztes finálé a kispesti gárdáé.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >