Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Viniczai Tibor alkalmatlan a város ideiglenes vezetésére? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 06.

ImageWarvasovszky Tihamér tisztségének megszűnésével Viniczai Tibor vette át a polgármester feladatait. A Fidesz közgyűlési képviselőcsoportja szerint Viniczai Tibor évtizedes politikai múltja – minden tisztázatlanságával – őt egyértelműen a bukott baloldali városvezetés politikusai közé sorolja, éppen úgy, mint a másik két – a város ideiglenes vezetésére is alkalmatlan alpolgármestert. A mostani sokadik baloldali hatalmi marakodás újabb bizonyítéka annak, hogy Székesfehérvár vezetése tekintetében is változásra van szükség 2010 őszén.

 

A Fidesz közgyűlési képviselőcsoportjának ezzel kapcsolatos közleménye: A hatályos törvények értelmében a polgármester kizárólagos – el nem vonható – jogi kötelezettsége és felelőssége, hogy akadályoztatása esetére a helyettesítéséről gondoskodjék. A polgármester tisztségének megszűnése esetén az általános helyettesítési hatáskörrel rendelkező alpolgármester veszi át a polgármester feladatait.

Székesfehérvár volt polgármestere lemondása előtt Viniczai Tibort jelölte ki általános és teljes hatáskörű helyettesnek, aki így a mai naptól az új polgármester megválasztásáig ideiglenesen a város önkormányzatának irányítója és közgyűlésének elnöke. A Fidesz a törvényesség pártja, így a városvezetésben bekövetkezett személycserét – mely az illetékes, törvényességi felügyeletet ellátó szerv közreműködésével történt – tudomásul veszi.

 Hangsúlyozni kívánjuk, hogy Viniczai Tibort, előélete minden – a mai nap a szocialisták által kifogásolt – mozzanatának ismeterében, 2006-ban a baloldali koalíció, az MSZP- SZDSZ-MDF támogatta és választotta alpolgármesterré. A Fidesz képviselői, ellentétben például Knizse Gyulával és Márton Zoltánnal, Viniczai alpolgármesterré választását nem támogatták.

Viniczai évtizedes politikai múltja – minden tisztázatlanságával – őt egyértelműen a bukott baloldali városvezetés politikusai közé sorolja, éppen úgy, mint a város másik két, véleményünk szerint az önkormányzat– akár csak ideiglenes – vezetésére szintén alkalmatlan alpolgármesterét. A mostani sokadik baloldali hatalmi marakodás újabb bizonyítéka annak, hogy Székesfehérvár vezetése tekintetében is változásra van szükség 2010 őszén.

A Fidesz nem a múlt leharcolt szereplői közötti válogatással van elfoglalva, nem az ideiglenes városvezetési lehetőségen marakodik, ahogy teszik azt mások, hanem Székesfehérvár jövőjéért dolgozik, hogy az őszi önkormányzati választásokon, demokratikus választások eredményeképpen elnyerje a székesfehérvári emberek bizalmát, és a kormány teljes támogatásával Székesfehérvár újra elfoglalhassa méltó helyét a magyar városok sorában.

A Fidesz közgyűlési képviselőcsoportja

 

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6341&Itemid=1

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >