Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ana Amorim Fehérvárra igazolt!
Ana Amorim Fehérvárra igazolt! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 12.

ImageÚjra brazil játékosa van az Alcoa FKC-nek! Pálfay Károly sajtóreferenstől megtudtuk, hogy Ana Carolina Amorim Taleska hat Skopjéban végig játszott Bajnokok Ligája-szezon után tavaly Németországban és Törökországban szerepelt, és az isztambuli Üsküdar csapatától igazol Fehérvárra. Adriana do Nascimento Lima után Ana a fehérvári klub történetének második brazil légiósa.

 

A 27 éves Ana Carolina Amorim Taleska egyéves szerződést kötött az Alcoa FKC-vel.

„Nagy boldogsággal tölt el, hogy az Alcoa FKC csapatának a tagjává váltam, és nagy várakozással tekintek a szezon elé. Meggyőződésem, hogy együttesünk jó eredményekre lesz képes a magyar bajnokságban.“ – nyilatkozta Ana, aki a Győri Audi ETO-ban kézilabdázó Eduarda nővére.

Pálfay Károly sajtóreferens elmondta, hogy a 1,80 magas átlövő klubszinten legnagyobb sikereit a Skopjéval érte el; az egykori macedón sztárcsapat játékosaként 2003-2009 között hat BL-szezont játszott végig, és 2005-ben – azaz éppen új klubja történetének legnagyobb sikerével egyidőben – döntőt játszott a legrangosabb kupasorozatban.

A brazil válogatottal szerepelt a 2004-es athéni olimpián, illetve még tavaly is tagja volt a világbajnokság előtt barátságos mérkőzésen Norvégiát Bergenben legyőző „seleção“-nak, mely aztán különböző okokból teljesen kicserélődött a VB-re. Ana a 83-as mezszámot választotta, és a július 19-i héten fog bekapcsolódni az Alcoa FKC felkészülésébe.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >