Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Célkeresztben az ittas sofőrök
Célkeresztben az ittas sofőrök Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 14.

ImageFejér megye rendőrei mindig is kiemelten kezelték az ittas járművezetők kiszűrését. Ez az utóbbi időben sincs másképp. Általános tapasztalat sajnos, hogy szinte minden nap hálóban akadnak jó néhányan. Hétfőn ez a szám hat volt...

 

Németh-Kész Mónika szóvivő az alábbi esetekről tájékoztatta a Fehérvári Híreket:

- Székesfehérváron egy 27 éves montenegrói férfit fogtak el a járőrök. Egy Volvo nyerges vontatóval közlekedett, amikor ellenőrzés alá vonták. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, a férfi az alkoholfogyasztást nyilatkozaton elismerte, ellene eljárás indult.

- A polgárdi rendőrök Nádsdladányban vontak ellenőrzés alá egy 39 éves ősi férfit, akiről kiderült, hogy szeszesital fogyasztása után ült volán mögé. Vérvételre állították elő a járőrök, ahol az orvos a klinikai tünetek alapján enyhén ittasnak minősítette. A vezetői engedélyét elvették.

- Mezőfalván egy helybéli 51 éves férfivel szemben intézkedtek a körzeti megbízottak. Az illető kerékpárral közlekedett, amikor ellenőrzés alá vonták. Az alkoholszonda szabálysértési értékre színeződött. A férfi elismerte a szabálysértést, ellene feljelentés készült.

- Egy másik ittas kerékpáros is hálóban akadt Mezőfalván. Az 58 éves férfinél szintén jelzett a szonda. Az alkoholfogyasztást ő is elismerte nyilatkozaton. A rendőrök őt is feljelentették.

- A 62-es főúton a körzeti megbízottak leintettek egy Fiat Ducatoval közlekedő férfit is. Az 55 éves sárbogárdi lakossal szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami bűncselekményi értéket mutatott. Mintavételre állították elő, ahol az orvos a klinikai tünetek alapján enyhén ittasnak minősítette. Vezetői engedélyét a rendőrök elvették, ellene büntető feljelentés készült.

- Nagyvenyim belterületén egy Case típusú lassú jármű sofőrje is horogra akadt. A 41 éves mezőfalvai férfi szintén ittasan ült be a volán mögé. A mintavételt végző orvos őt is enyhén ittasnak ítélte. A jogosítványát tőle is elvették, a büntetőeljárás vele szemben is megindult.

 
< Előző   Következő >