Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Vargha Tamás a megyei listavezető
Vargha Tamás a megyei listavezető Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. július 15.

ImageMint az a híradásokból már korábban is kiderült, a Fejér megyei listát Vargha Tamás vezeti az őszi, önkormányzati választásokon. A Megyeházán megtörtént a hivatalos bejelentés... Dr. Dorkota Lajos, a Fidesz Megyei Választmányának elnöke közölte, hogy bár a fenti döntés született meg, és az országgyűlési, egyéni képviselői helyet már az első fordulóban, meggyőző fölénnyel megszerző Vargha Tamást jelölték, dr. Balogh Ibolya, eddigi elnök munkáját nagyra értékelik. Az elnök asszony más, fontos, újabb megbízatást kap, tehát tulajdonképpen a jót váltják fel egy másik jóval ezzel a személycserével...

 

Ezután Vargha Tamás beszélt, aki megköszönte elődje munkáját, és kijelentette, hogy nagy megtiszteltetés, komoly felelősség átvenni a teendőit. A folytonosság, folyamatosság megtartása mellett két fő feladatot lát – folytatta -, az első Székesfehérvár megyei jogú városa és a megye ésszerű együttműködésének kialakítása azon intézmények kapcsán, amelyeket csak az egyik fél tart fenn, de mindkét önkormányzat polgárai látogatnak, használnak (kórház, könyvtár, művészeti intézmények stb.).

Image
.

Ha a város vezetésében a Fidesz által remélt változások következnek be, a konszenzus kialakítására meglesz minden remény – mondta. A másik fő feladatát abban látja, hogy a meghirdetett, 29 pontos akcióterv új filozófiájának keretein belül, az emberi szabadságjogok kiteljesítése irányából segítse a vidéken élők életét. A vidéki ember ereje, munkakedve, tenni akarása megérdemli, hogy megfelelő programokkal növelni lehessen a kistelepülések, együttműködő tájegységek lehetőségeit.

Image
.

Végezetül dr. Balogh Ibolya szólalt meg, elsőként azt hangsúlyozva, hogy két évtizedes közigazgatási múltja alatt az utóbbi ciklus volt az önkormányzatiság leggyalázatosabb ideje, ami alatt a megyei önkormányzatok tudatos „kivéreztetése” folyt.

Törvénysértő módon vont el az állam bevételeket, csökkentett finanszírozásokat, így fölöttébb cinikus minden olyan szocialista kommunikáció, amelyik az önkormányzatoknak rója fel a feladatellátás hiányosságait vagy a megnövekedett adósságokat. Ma szinte emberfeletti munkának tetszik a korábbi, kedvezőbb állapotok újbóli elérése – tette hozzá.

Mivel új megbízatása folytán szakmai oldalról bizonyára segíteni tud majd ebben, mindent meg is tesz érte, de minden más tenni vágyó embert is arra kér, hogy támogassák ezt az óriási vállalkozást, az ország kivezetését az elmúlt nyolc év mélyítette kátyúból!

Image
Fotó: fejer.hu

Befejezésül még Dorkota Lajos jegyezte meg, hogy bár a megyei közgyűlés létszáma negyvenről huszonegyre csökken, komoly esély van a jó eredményre, hiszen tavasszal minden egyéni választókerületben a Fidesz jelöltjei nyertek. Ha pedig a megye, vélhetően a két megyei jogú város vezetése és testületei, valamint a Fejért a parlamentben reprezentáló képviselők csoportja is „egyszínű”, az több lehetőséget kínál a célok elérésére.

Ezután a hamarosan újra felálló megyei közigazgatási hivatalokról szólt, amelyek megváltozott funkcióval, az eddig decentralizált, körülbelül harminc, hasonló szintű szakhivatalt fogják majd össze mindenütt, várhatóan javítva a hatékonyságot és megkönnyítve az állampolgárok dolgát.

Legvégül elmondta, hogy a Fidesz megyei listája gyakorlatilag összeállt, egyeztetések folynak még, de várhatóan hétfőtől nyilvános lesz a névsor.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >