Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Állami cégek szakszervezeti fizetéseit vizsgálná a Fidesz
Állami cégek szakszervezeti fizetéseit vizsgálná a Fidesz Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 16.

ImageA kormánynak és a Fidesz-KDNP-frakciónak eltökélt szándéka, hogy megvizsgálja az állami cégeknél működő szakszervezetek vezetőinek fizetését, és ha igazságtalanságot tapasztal, lépni fog. - közölte Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő a Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelentekre reagálva. A napilap a birtokába került dokumentumokra hivatkozva arról számolt be, hogy összesen mintegy 30 millió forintot fizet ki a MÁV havonta a cégnél működő szakszervezetek 28 tisztségviselőjének, ami éves szinten 360 millió forintra rúg.

 

Selmeczi Gabriella budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: ezek a számok rávilágítanak arra, hogy az elmúlt években aránytalan volt a fizetése az állami vezetőknek és az állami cégeknél működő szakszervezeti vezetőknek.

A MÁV-nál 14 szakszervezeti vezető kap egymillió forint feletti bért, miközben "gyakorlatilag az egész ország spórol" - fogalmazott a képviselő, hozzátéve, hogy nagy aránytalanságok vannak az állami cégnél működő érdekképviseletek vezetőinek fizetései és a dolgozó emberek keresetei között. A vasúttársasággal kapcsolatban a politikus kiemelte azt is, jogosan merül fel a kérdés, hogy ki döntött ezeknek a fizetéseknek a nagyságáról.

Az MTI azon kérdésére, miszerint elképzelhető-e, hogy az állami cégeknél működő szakszervezetek vezetőinek fizetésénél is húznak majd egy plafont, Selmeczi Gabriella úgy válaszolt: minden olyan megoldást támogat a frakció, amely igazságosabbá teszi a rendszert. Szerinte van esély egy ilyen rendelkezésre.

Selmeczi Gabriella sajtótájékoztatóján közölte azt is, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőcsoportja nagyon örül annak, hogy a köztársasági elnök a lehető legkorábbi időpontot választotta az önkormányzati választásokra, így ugyanis marad idő az év hátralévő részében a megkezdett munkára. Sólyom László október 3-ra tűzte ki a választás időpontját.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >