Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow "Legyen turista saját városában!"
"Legyen turista saját városában!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 20.

ImageSzombaton ismét Fehérvári Turista Napot szervez a Székesfehérvári Turisztikai Kft. Ennek során az érdeklődők ingyenes idegenvezetéssel ismerhetik meg a város különböző részleteit és ritkán látható érdekességeit. A kétórás városnézést egy extra helyszín megtekintése gazdagítja, amely csak kivételes alkalmakkor látogatható: ezúttal a Püspöki Palotába és az Egyházmegyei Múzeumba is betekinthetnek az érdeklődők. A találkozóra az Országalmánál kerül sor 10.00, 16.00 és 18.00 órakor.

 

„Harmadik alkalommal rendezzük meg a Fehérvári Turista Napot.” – nyilatkozta a Fehérvári Híreknek F. Szegő Krisztina a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője - „A februári főpróba sikere után bevezetett programsorozat keretében minden hónap 3. szombatján Turista Napot tartunk. Ezeken a napokon a fehérváriakat buzdítjuk arra, hogy legyenek turisták saját városukban, és jöjjenek el egy ingyenes idegenvezetéses városnézésre. A program egyik csalogató eleme, hogy minden alkalommal bevisszük a csoportokat egy-egy olyan helyszínre, ahová máskor nem, vagy csak ritkán lehet bemenni.”

Image
Néhány szép könyvritkaság a Püspökségen

A program szervezője a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., támogatója pedig a Székesfehérvár MJV Önkormányzata Kulturális és Turisztikai Bizottsága. A programsorozat célja, hogy bevonják a helyibelieket a turisztikai áramkörbe.

Image
.

Részben, mint látogatókat, részben, mint a város arculatát meghatározó érzelmileg elkötelezett polgárokat. Az eddig megtartott rendezvényekre több százan látogattak el, akik örömmel indultak a város felfedezésére, és ugyanilyen örömmel várják a következő lehetőséget is.

Image
Smohay András tárlatvezetés közben

„Azokat is hívjuk, akik az előző programokon részt vettek, hiszen a sorozat úgy épül fel, hogy minden alkalommal más-más szeletet mutassunk meg a rendkívül gazdag kulturális-történelmi örökségből, amellyel városunk rendelkezik.” – mondta F. Szegő Krisztaina – „Ezen a szombaton az egyházi emlékeké lesz a főszerep, melyek bemutatásban az idegenvezetőket az Egyházmegyei Múzeum művészettörténésze, Smohay András segíti.”

Image
Fotó: Temesvári Márta

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6197&Itemid=58

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >