Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Látványos fejlesztések a Jégcsarnokban
Látványos fejlesztések a Jégcsarnokban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. július 25.

ImageSzakemberek tucatjai dolgoznak nap mint nap az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, ahol a karbantartások mellett új öltőző, edzői szoba, konditerem és hűtő-/fűtőrendszer készül. - A nyári forróságban is ég a szakemberek keze alatt a munka. Szinte elviselhetetlen a hőség a Jégcsarokban, különösen a tetőhöz közel, ám a feszes határidő nem enged pihenést. Hatalmas csövek terülnek el a küzdőtéren, amelyek csak arra várnak, hogy helyükre kerülhessenek a tetőszerkezetre.

 

Ezek a csillogó fémkígyók fogják biztosítani az épületen belül a legfogvacogtatóbb téli hidegben is a kellemes hőmérsékletet. Nem kell tehát többé síruhában érkezni a Sapa Fehérvár mérkőzéseire, hiszen 10-14 fok fogja várni a szurkolókat. Emellett nyáron sem lesz többé szaunához hasonló kutyameleg a falakon belül. Már javában fúrják a kutat, amely a föld mélyéből hűs vizet hoz a felszínre.

Egy nagyszerű mérnöki leleménynek köszönhetően a nyári napokon a folyadék egy locsolórendszer segítségével hűtővízként fogja kívülről permetezni a tetőszerkezetet, így akadályozva meg a benti levegő túlzott felmelegedését. Ezzel azonban közel sem értünk az újdonságok felsorolásának végére. Látványos munka folyik ugyanis a felnőtt csapat öltözőjében is.

Teljesen megújul a vizesblokk, ráadásul néhány válaszfal áthelyezésével a lényegesen kényelmesebb lesz a megközelítése is. Az edzőterem felépülésével felszabadul egy tágas terem, ez a jövőben "száraz öltözőként" funkcionál majd, minden játékosnak lesz egy öltözőszekrénye, ahol az utcai viseletet tudja tárolni.

A felnőtt öltöző mellett új helyiség létesül: ez lesz a kölyök korosztály öltözője, ahol rendkívül kényelmesen készülődhetnek majd a fiatalok az edzésekre illetve a mérkőzésekre. Tekintve, hogy nem kevesebb mint kilenc utánpótláscsapata lesz idén a Sapa Fehérvárnak, kulcsfontosságú, hogy az edzők is megfelelő feltételek között végezhessék a munkájukat.

Ezt a célt szolgálja a kialakítás alatt álló új edzői szoba, amely mintegy 70 nm alapterületű lesz. Komfortos és célszerű berendezésével minden olyan eszköz a szakemberek rendelkezésére áll majd, amely a munkájukhoz elengedhetetlen. Az edzők birodalmának tőszomszédságában a legmodernebb eszközökkel felszerelt, több mint 100 négyzetméteres alapterületű edzőterem készül.

A Sapa Fehérvár felnőtt és utánpótlás korosztályú sportolói egyaránt használhatják majd a - többek között - 22 spinning biciklivel, bordásfallal, kézisúlyzókkal és kimondottan a jégkoronghoz szükséges izmokat fejlesztő eszközökkel berendezett helyiséget. Ezekkel a nagy léptékű változásokkal az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok komfortfokozata jelentősen javulni fog, klubunk sportolóinak és szakembereinek a munkafeltételei még professzionálisabbá válnak.

Hétfőn az Ifj. Ocskay Gábor Hokiakadémia kollégiumi szárnyának kialakításáról számolunk be.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >