Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 31 ülésnap, 57 jogszabály
31 ülésnap, 57 jogszabály Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 25.

ImageA parlament megalakulása, május 14-e óta 31 ülésnapot tartott az Országgyűlés, és 57 olyan jogszabályt, törvénymódosítást fogadott el, amely a nemzeti együttműködés rendszerében azt a célt szolgálja, hogy egy igazságosabb Magyarország születhessen - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője csütörtök esti sajtótájékoztatóján, az Országházban. Közölte: a tervek szerint szeptemberben folytatja munkáját a Ház, és várhatóan kéthetes szünetet javasolnak majd az új házvezetésnek az önkormányzati választások előtt. Az október 3-i helyhatósági választás után azonnal szeretnék folytatni a munkát.

 

Lázár János a Fidesz-frakció nevében gratulált Kövér Lászlónak a házelnökké választásához. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a számok azt mutatják, "valaki felmondta, felborította a május 14-én kötött egyezséget, amely a Ház létrejöttével kapcsolatos". (Kövér László a csütörtöki titkos szavazáson 304 igen és 50 nem szavazatot kapott.) A frakcióvezető emlékeztetett, az elmúlt húsz év alatt a házelnököt minden parlamenti frakció - ha megszületett a megállapodás - támogatta.

A politikus gratulált az alkotmánybíróvá választott Stumpf Istvánnak és Bihari Mihálynak is, akikkel kapcsolatban úgy fogalmazott: "gyakorlati tapasztalat és magas színvonalú elméleti képzettség, valamint más-más világnézet" jellemzi őket.

A "lex Járait", vagyis az egyes biztosítók bankadó alóli mentességét szolgáló javaslatot firtató újságírói kérdésre Lázár János kifejtette meggyőződésük ugyan, hogy azok a biztosítótársaságok, amelyek rövid ideje végzik a tevékenységüket, hátrányban vannak a versenyképesség terén, ám úgy gondolják, további egyeztetésekre van szükség az együttműködés jegyében belföldön és külföldön egyaránt, hogy a "lex Járai" kiállja a jog és az igazság próbáját.

Továbbra is állást foglalnak tehát a "lex Járai" mellett, de további egyeztetéseket fognak folytatni - összegezte. Az előterjesztő vagy a kormány részéről beterjesztett korrekciókat pedig az magyarázza, hogy "mi nem gondoljuk azt, hogy nálunk lenne a bölcsek köve, és teljesen hibátlan munkára volnánk képesek" - mondta. Arra a kérdésre, hogy mi történt csütörtök délelőtt óta, amikor Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője még azt nyilatkozta, a kormány nem lép vissza a "lex Járaitól", Lázár János úgy válaszolt: "mi a nemzeti együttműködés rendszerében végezzük a parlamenti munkánkat.

A nemzeti ügyek kormánya a Magyar Köztársaság jelenlegi kormánya, és mindenkivel konzultál, aki megfogja a kilincset, és mindenkit meghallgat". Semmi más nem történik, mint hogy újabb tárgyalási kör vagy körök következnek - jegyezte meg.

Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke csütörtök késő délután azt MTI-nek azt mondta, két terület lesz mentes csupán a bankadó megfizetése alól: a takarékszövetkezetek és a - postát is beleértve - a pénzügyi szolgáltatók; a három évnél nem régebben alakult biztosítók végül nem kapják meg ezt a lehetőséget.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >