Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nemzeti történelmi emlékhellyé lesz-e nyilvánítva?
Nemzeti történelmi emlékhellyé lesz-e nyilvánítva? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 15.

ImageNéhány nappal ezelőtt egy levelet írt dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő dr. Szili Katalinnak a Nemzeti Emlékhellyel kapcsolatban. Az említett iratot pedig rendelkezésünkre bocsátotta, így most Önök is elolvashatják. (Illetve - dr. Cser-Palkovics András honlapján is megtalálhatják több fontos, hasznos információval együtt.)

 

Nemzeti történelmi hellyé lesz-e nyilvánítva a székesfehérvári királyi bazilika területe?

Dr. Szili Katalin
az Országgyűlés elnöke részére



Tisztelt Elnök Asszony!

"Nemzeti történelmi hellyé lesz-e nyilvánítva a székesfehérvári királyi bazilika területe?" címmel a Házszabály 91. § (1) és (2) bekezdése alapján kérdést kívánok benyújtani dr. Hiller Istvánnak, a Oktatási és Kulturális Miniszternek.
A kérdésre a választ írásban kérem.

Tisztelt Miniszter Úr!

Warvasovszky Tihamér országgyűlési képviselő 2008. június 2-án interpellációban kérdezte meg Öntől, hogy van-e esély arra, hogy a közeljövőben megalkotásra kerül a nemzeti emlékhelyekről szóló törvény, és azok sorában a székesfehérvári királyi bazilika is elfoglalhatja-e megérdemelt helyét.

Miniszter Úr! Válaszában Ön nem tett egyértelmű ígéretet arra, hogy a székesfehérvári királyi bazilika nemzeti történelmi emlékhellyé lesz nyilvánítva. Sőt nem ismerhettük meg válaszából azt sem, hogy az Ön által egyébként hivatkozott Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság milyen tartalmú javaslatot tett, ahogy azt sem, hogy mi az Ön személyes véleménye illetve tárcájának álláspontja a kérdésben.

Abban a reményben teszem fel az alábbi kérdéseket, hogy válasza egyértelműen támogató lesz.

- Egyetért-e Ön azzal a Székesfehérvárhoz kötődő országgyűlési képviselők által sokszor hangoztatott megállapítással, hogy a királyi bazilika nem csupán Székesfehérvár és környéke emlékhelye, hanem az egész nemzet egyik legjelentősebb történelmi emlékhelye?
- A minisztérium és Ön egyetért-e azzal, hogy a székesfehérvári királyi bazilika, az egykori koronázó templom területe nemzeti történelmi emlékhellyé legyen nyilvánítva?

Várom Miniszter Úr megtisztelő válaszát!

Székesfehérvár, 2008. július 7.


dr. Cser-Palkovics András
Országgyűlési képviselő

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >