Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Épül, szépül az Akadémia kollégiumi szárnya
Épül, szépül az Akadémia kollégiumi szárnya Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. augusztus 01.

ImageŐsztől megkezdik bajnoki versengésüket az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia utánpótlás-csapatai. Már javában zajlik annak a kollégiumi szárnynak a felújítása, amely a nem fehérvári akadémisták otthonául szolgál majd. - Igényes, de nem hivalkodó - praktikus, ám nem sivár. Így foglalhatnánk össze azokat az alapelveket, amelyek az ifjú hokispalánták kollégiumi szárnyát jellemzik majd.

 

"Jártunk tanulmányúton Felcsúton a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián" - meséli Fekti István, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia operatív vezetője. - "Gyönyörű az ottani, Makovecz Imre tervezte épületegyüttes. A kollégium berendezésének alapeveit igyekeztünk átvenni: legyen tiszta, egyszerű de a célnak megfelelő. Ami lényeges különbség, hogy nálunk az Akadémiára járó több száz gyerek közül csak mintegy húsz lesz kollégista."

Az Akadémia kollégista fiataljaival külön nevelőtanár foglalkozik majd, akinek szintén a jégkorongozó gyerekek szintjén lesz a saját szobája.

 "Komoly szabályok lesznek a kollégiumban, dehát ezek a fiatalok azért vannak itt, hogy tanuljanak, jégkorongozzanak és sportemberekké váljanak. Hétvégén is lesz ügyelet, hiszen a kollégiumban erdélyi fiatalok is lesznek, akik nem tudnak hétvégére hazamenni. Tripla felelősséggel tartozunk azokért a srácokért, akik távol az otthonuktól az Akadémián sportolnak. Azért is lesz ennyire szigorú a napirend, hiszen ránk vannak bízva ezek a fiatalok, semmilyen nem kívánatos dolog nem történhet" - nyomatékosította Fekti István.

A fiatalok a város két jónevű oktatási intézményében, a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumban, illetve a Vasvári Pál Gimáziumban fognak majd tanulni. Az Akadémia vezetői nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő tanulmányi eredményekre, a kollégiumi szárnyban - többek között - egy jól felszerelt tanulószoba és internetezési lehetőség szolgálja az elmélyült tanulást. Emellett külön nyelvtanár és korrepetitor tanárok segítenek a minél jobb tanulmányi eredmények elérésében.

Az Árpád Szakképző Iskola Kollégiumával kötött együttműködésnek köszönhetően egy teljes szint az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia tehetségeié lesz majd. A gyerekeknek kétszemélyes szobái lesznek. A 12 szoba párosával tartozik össze, 6 közös előtérrel és vizesblokkal rendelkező lakrészt formálva.

A felújítás során tejesen megújul a szint: modern, hőszigetelt ablakokra cserélik az elavult nyílászárókat, így nyáron nem jön be a meleg, télen pedig a hideg. Vadonatúj lesz a padlóburkolat, továbbá kifestik az összes szobát, a vizesblokkok pedig új csempéket és fürdőszobafelszerelést kapnak.

A konyha csempéi is ki lettek cserélve, hamarosan érkezik a konyhabútor és a konyhafelszerelések, valamint a mosó- és szárítógép. Termszetesen nem kell magukra főzniük a fiatal lakóknak, hiszen az épületben kiváló étkezde működik, ahol reggeli, ebéd és vacsora várja majd a gyerekeket. A lakószobákba vadonatúj ágyak, asztalok és szekrények kerülnek. A folyosó falait jégkorongos dekorációk díszítik majd a tervek szerint.

Aligha túlzás kijelenteni: a munkálatok augusztus 8-i befejeztével a szárny közelebb áll majd egy középkategóriájú szálló színvonalához, mint egy kollégiuméhoz.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >