Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Betörések fókuszában a polgármesteri hivatalok
Betörések fókuszában a polgármesteri hivatalok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 28.

ImageMint arról korábban hírt adtunk egy négytagú pusztaszabolcsi társaság több fejér megyei település polgármesteri hivatalának melléképületébe betört. A bicskei rendőrök által egy hete elfogott három fiatalember, valamint középkorú női társuk ellen folyamatban lévő nyomozás során napról napra nő a felderített betörések száma. A kvartett számlájára már vagy húsz betörés írható, melyek többsége önkormányzati épület.

 

Németh-Kész Mónika szóvivő elmondta honlapunknak, hogy a betörőbanda úgy került a rendőrök kezére, hogy az egyik betörés után, menekülés közben az általuk használt gépkocsi rendszámtöredékét egy polgárőr megjegyezte. Ebből kiindulva jutottak el a bicskei nyomozók a pusztaszabolcsi személyekhez.

A 17, a 18, valamint a 26 éves fiatalembereket, és 39 éves női társukat – akik mindegyike pusztaszabolcsi illetőségű – a Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya többrendbeli betöréses lopással gyanúsította meg. A nyomozás jelenlegi állása alapján mintegy húsz betöréssel hozhatók összefüggésbe. A négyfős társaság legfiatalabb tagja tekinthető a betörésekre specializálódott bűnbanda értelmi szerzőjének. Ő, valamint a 39 éves nő az eljárás eddig beszerzett adatai szerint az összes bűncselekmény elkövetésénél jelen volt. Két társuk felváltva követett el velük betöréseket, de volt, hogy mindkettőjüket kihagyták a zsákmányszerzésből.

A legtöbb esetben a polgármesteri hivatalok melléképületeibe hatoltak be, de volt, ahol az általános iskola, vagy az óvoda raktárépületét keresték meg, és oda törtek be, valamint két élelmiszerboltba. Általában üzemanyagokat – benzint és gázolajat -, valamint fűkaszákat loptak el. Jártak Csabdiban, Száron, Alcsútdobozon, Felcsúton, Tabajdon, Válon, Vértesacsán, Lovasberényben, Nádasdladányban, Kulcson, Nagyvenyimen, Perkátán, Pusztaszabolcson, de még Dunaújvárosban is. Utóbbi városban a vidámpark egyik épületébe törtek be.

A bicskei nyomozóknak egy orgazdát is sikerült felkutatniuk. Kiderült, egy 24 éves kápolnásnyéki fiatalember volt az, aki két fűkaszát is megvásárolt tőlük. A rendőrök őt is elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki. Természetesen a nyomozók vizsgálják, hogy a társaság terhére róható-e más korábban elkövetett bűncselekmény, illetve, hogy a megyén kívül is betörtek-e más települések önkormányzati hivatalaiba, valamint megpróbálják feltérképezni, hogy az eljárás alá vont egy orgazdán kívül még kiknek adhatták tovább az eltulajdonított fűkaszákat.

A négy személy – akik közül csak a nő büntetlen előéletű, míg a fiatalemberek mindegyike volt már korábban büntetve, többek között lopás elkövetése miatt is – jelenleg szabadlábon védekezik. A csapattal szemben jelenleg is folyamatban van egy másik büntetőeljárás a Gárdonyi Rendőrkapitányságon, ahol a Bűnügyi Osztály azzal gyanúsítja őket, hogy Velencén betörtek egy kocsmába.

A gárdonyi nyomozók korábban is folytattak a társasággal szemben büntetőeljárást, csak akkor más volt a sofőr személye. Húsz kocsma, illetve büfé betörésével gyanúsították meg őket akkor. Ügyüket vádelemelési javaslattal továbbították a Székesfehérvári Városi Ügyészséghez.

 
< Előző   Következő >