Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az iskolások biztonsága érdekében megváltozik a forgalmi rend
Az iskolások biztonsága érdekében megváltozik a forgalmi rend Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 05.

ImageKözlekedési nehézségekkel találkozhatnak azok az autósok, akik Székesfehérváron, a Pozsonyi út Kossuth iskola előtti szakaszán haladnak át. Az iskolások közlekedésének biztonsága érdekében az átalakítás mára már elengedhetetlenné vált. A beruházás augusztus végére készül el, a tanév kezdetétől már zavartalanul közlekedhetnek a gyerekek és az autósok egyaránt.

 

Már hosszú ideje jelent problémát az utat használó gépjárművek mennyisége és főleg sebessége a Pozsonyi úton, a Kossuth Iskola környékén. Az iskolába járó diákok biztonsága érdekében korábban is történtek intézkedések: korlátozták a forgalom sebességét és segítették a gyerekek áthaladását az úttesten. Mivel ezek a változtatások sem adtak végleges és megnyugtató megoldást, a probléma felülvizsgálatára volt szükség.

Östör Annamária, Öreghegy területi képviselője arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a megoldási javaslat már 2008-ban elkészült, de csak most sikerült pénzt szerezni a kivitelezésre. A tervek ellenőrzésre kerültek, majd az iskola vezetőségével, a szülői munkaközösséggel, a rendőrséggel történő széleskörű egyeztetést követően megkezdődtek a munkálatok.

A változtatás az út keresztmetszeti átalakításával, illetve a mostanitól eltérő forgalomtechnikai megoldásaival ténylegesen csökkenti a Kossuth Iskola előtti szakaszon közlekedő járművek sebességét, egyúttal lehetőséget ad a gépkocsival megállni szándékozó szülők rövid idejű várakozására. Augusztus végére ismét használatba vehetik az immár biztonságos útszakaszt az iskolába járó gyerekek, tanárok és szülők, valamint a környék lakói.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >