Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Együttműködnek az Adonyi Kistérség fideszes polgármester-jelöltjei Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 08.

ImageIváncsán, a Tanuszodában tartott sajtótájékoztatót az Adonyi Kistérség fidesz színekben induló hat polgármester-jelöltje. Somogyi Balázs a választókerület elnöke, Perkáta polgármestere köszöntötte a sajtó képviselőit és bemutatta a polgármester-jelölteket. Kirinovics Péter – Adony, Rédli László – Iváncsa, Jobb Gyula – Kulcs, Csombók Pál – Pusztaszabolcs, Kolonics Attila – Szabadegyháza jelöltje.

 

A Fidesz-KDNP Fejér 4 VK országgyűlési képviselői kabinetjétől megtudtuk, hogy az Adonyi Többcélú Kistérségi Társulás ugyan 8 településből áll, de a települések között sajnos nem jó az együttműködés. Ennek több oka van, egyrészt a múltbeli sérelmek, a települések közötti rivalizáció gátolja a bizalomra épülő együttműködést. Másrészt az eddigi kapcsolatok is csak részben vannak kihasználva.

Image
.

Rédli László hangsúlyozta, hogy a közös projektek, fejlesztések szorosabbá tudják tenni a települések kapcsolatait is, de csak akkor, ha mindenki magáénak érzi a feladatot. A tanuszodával kapcsolatosan pedig fontos, hogy minél hamarabb megoldás szülessen, ne kelljen megvárni a bírósági döntést.

Image
.

Csombók Pál beszélt arról, hogy a bizalom és a közös munka legfontosabb alapja, hogy mindenki a lehető legtöbb információ birtokában legyen, részt vegyen a döntések előkészítésében és végrehajtásában. Az Európai Unió Tanácsához hasonlóan javasoljuk, hogy a négy évig tartó önkormányzati választási ciklus idejében a 8 kistérségi település 8 db féléves ciklusra vállalja az Adonyi Többcélú Kistérségi Társulás elnöki tisztét, a 8 település polgármestere által. Erről az alakuló ülésen döntsön, határozza meg az elnökségi sorrendet.

Image
Fotó: Fidesz-KDNP Fejér 4 VK országgyűlési képviselői kabinet

Végül Kirinovics Péter elmondta, hogy a közös projekteknek akkor van létjogosultsága, ha minden település úgy érzi, hogy kap valamit a kistérségtől, van valamilyen kistérségi feladata. Eddig sajnos csak két konkrét, fejlesztéssel egybekötött projekt jött létre a kistérségben, egyrészt a kistérségi székhely, okmányirodával, másrészt a tanuszoda. A többi csak kapcsolódó projekt, amelyben lehet, hogy a kistérség többsége részt vesz.

A sajtótájékoztatón a hat polgármester-jelölt maximális együttműködési szándékát fejezte ki!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >