Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Buszbaleset az M7-es autópályán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 09.

ImageKét mikrobusz és egy autóbusz ütközött össze az M7-es autópályán. A Székesfehérvár felől Siófok irányába tartó, román rendszámú Mercedes autóbusz a szabadbattyáni lehajtó után, a 72-es kilométernél nekiütközött az előtte haladó Mercedes Sprinter mikrobusz hátuljának, amelyet az előtte haladó másik, utánfutós Mercedes Sprinter mikrobusznak tolt. Az autóbusz üzemanyagtartálya megrongálódott, a gázolaj az útra folyt.

 

Bisztrciz Anett, a Székesfehérvári Tűzoltóság szóvivője elmondta honlapunknak, hogy a baleset után a legelöl haladó mikrobusz utánfutója lekapcsolódott, a Sprinter a leállósávban, az utánfutó a belső sávban fordult keresztbe.

Image
.

Az autóbusz több méteren állt tolta maga előtt a középső mikrobuszt, amelyik vezetőjét a mentők az elsődleges adatok szerint súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az autóbuszból 30-35 méter hosszan az útra folyt a gázolaj. Az autóbuszon tizenöten, az utánfutós mikrobuszban tízen ültek, nekik nem esett bajuk.

Image
Fotó:Takács József tű. alezredes

A középső mikrobusz megsérült sofőrje egyedül ült a járműben. A műszaki mentés, a rendőrségi helyszínelés és a forgalmi akadály megszüntetése több mint három órán át tartott.

Riasztási fokozat: I-es kiemelt (Fehérvár I-es gépjárműfecskendő és a műszaki mentőszer)

Beavatkozó csoport: B csoport

Mentésvezető: Takács József tű. alezredes, szolgálatparancsnok

 
< Előző   Következő >