Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Elfogottak, előállítottak, segítségre szorulók... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 11.

ImageCsalók, körözés alatt lévők, garázdák és egyéb jogsértők miatt bőven akadt dolguk Fejér megye rendőreinek az elmúlt szolgálatban. A renitensek mellett jó néhány bajba jutott segítségére is siettek. Az alábbiakban foglaltuk össze a mögöttünk lévő 24 óra rendőri intézkedéseit…

 

R. Szabó Ágnes, a FM RFK szóvivője tájékoztatta honlapunkat az alábbi eseményekről:

--- Kedden délelőtt a székesfehérvári vasútállomáson egy 52 éves kazincbarcikai férfivel szemben intézkedtek a járőrök. A férfit a Budapest Keleti pályaudvar és Siófok között közlekedő gyorsvonatról szállították le a jegyellenőrök, mert olyan nyugdíjas kedvezményre jogosító szelvénnyel utazott, amelyen a bélyegzőt lekaparta, olvashatatlanná tette. A férfit tanúként hallgatták ki. Este egy a Kvarner nemzetközi Intercity járatról leszállított 55 éves dióskáli nő miatt tértek vissza a vasútállomásra a rendőrök. A nő a gyanú szerint más nevére kiállított kedvezményre jogosító szelvényt mutatott fel a kalauznak, aki emiatt bejelentést tett. Közokirat-hamisítás miatt indult az ügyben eljárás.

--- Délután egy 37 éves nő kért segítséget. Férje több alkalommal életveszélyesen megfenyegette, ami miatt távoltartás elrendelését kérte. A férj az idén már egy egyszer súlyosan bántalmazta feleségét, akkor eltörött az álkapocs-csontja. A körülmények alapján a férjjel szemben ideiglenes megelőző távoltartás került elrendelésre.

--- Éjjel a Zichy ligetben intézkedtek a fehérvári járőrök. Egy 29 éves férfi erősen ittas állapotban verte több lakás bejárati ajtaját. Többször megpróbálta magát kivonni a rendőri intézkedés alól, igazolni sem tudta magát, így előállítására intézkedtek. Adatait a rendőrkaptányságon állapították meg és ellenőrizték le.

--- Ráckeresztúr területéről betörést jeleztek kedden reggel. Egy gazdasági társaság telephelyéről jött a riasztás. Ismeretlenek feltörték az irodahelyiséget, lemezkazettát vittek el készpénzzel, továbbá a raktárból betontörő kalapácsot, üzemanyagot és több mezőgazdasági gép önindítóját. A bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt az ercsi rendőrök két ercsi lakost állítottak elő. Tanúként hallgatták ki őket.

--- Dunaújvárosban a Szilágyi Erzsébet – Szent György utcák kereszteződésében fogtak el egy hajléktalan férfit, akiről igazoltatását követően derült ki, hogy a városi bíróság elfogató paranccsal keresi. A férfit Pálhalmára vitték, hogy a rá kiszabott szabadságvesztés letöltését megkezdje. Egy 50 éves – ugyancsak hajléktalan – férfit a Papírgyári úti szállóról vitték Pálhalmára, hasonló okok miatt. A Római körúton egy 18 éves fiatalnál találtak műanyag fóliába csomagolt növényi törmeléket, miután igazoltatták és átvizsgálták a ruházatát. A fiatal elismerte, hogy kábítószer fogyasztó.

--- Pusztaszabolcs Adonyi úton, késő este egy telephelyen zavartak meg ismeretleneket, akik vasúti síndarabokat kíséreltek meg ellopni. A tolvajok egy Lada Samarával menekültek. Az autót a településen megtalálták, benne volt a lopott holmi egy része. Az autóban ülő férfit elfogták, előállították.

---Dunaújvárost Nagyvenyimmel összekötő útra kértek mentőt éjjel a járőrök, ahol egy ittas, magatehetetlen állapotban fekvő férfit találtak. A 61 éves férfit kórházba vitték ellátásra. A Majakovszkij úton éjfél után egy 35 éves kulcsi férfihez kértek mentő gépkocsit. Az ittas férfi összefüggéstelenül beszélt. Erősen ittas volt, alig állt a lábán.

--- Fehérvárcsurgói körzeti megbízott éjjel Moha és Iszkaszentgyörgy közötti úton észlelt egy mezítláb a sötétben sétáló fiatalembert. A 23 éves férfi beszéde zavart volt. Nem emlékezett arra honnan hová megy. Biztonsága érdekében kórházba vitték. Sárbogárdon egy konyhakéssel akart magában kárt tenni egy idős asszony. A vele egy lakásban élők értesítették a rendőrséget és a mentőket. Az asszonyt a helyszínre kért mentő orvosa ellátta, majd kórházba szállították.

--- Velencén szerdára virradó éjjel egy törökbálinti fiatal férfi kért segítséget. Két barátjával sétált, amikor látszólag minden ok nélkül egy ismeretlen lépett hozzá és fejbe rúgta. Nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A megadott személyleírás alapján elfogtak a rendőrök egy 22 éves kápolnásnyéki férfit. Az üggyel kapcsolatos intézkedések folyamatban vannak.

 
< Előző   Következő >