Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A NYÁRON ÉHEZŐ GYERMEKEKÉRT Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 12.

ImageAz éhező gyermekek legnehezebb időszaka a nyári szünet. Közel húszezer gyermek fizikai léte múlik azon, hogy az iskolában, óvodában kedvezményesen, illetve ingyenesen jutnak ennivalóhoz. A nyári szünetben azonban egyéni, önkormányzati és alapítványi támogatásokból tudják a családok biztosítani a gyermekek élelmezését. A válság okozta adakozói kedv visszaesett, ezért is szervezett a Gyermekétkeztetési Alapítvány figyelemfelkeltő és adománygyűjtési akciót Székesfehérváron, és talált rá a METRO Kereskedelmi Kft.-re, mint az öt állomásos gyűjtőakció segítőjére.

 

Magyarországon a lakosság körülbelül 7%-a nyomorban él. Az e családokban élő százhúszezer gyerek közül – hazai és nemzetközi szervezetek szerint – húszezernek egyszerűen a fizikai léte múlik azon, hogy az iskolában, óvodában kedvezményesen, illetve ingyenesen jutnak ennivalóhoz. Számukra a legveszélyeztetettebb időszak a hétvége és az iskolai szünetek tartama.

Gkrubl Yvette, a Metro Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője elmondta a Fehérvári Híreknek, hogy a gyermekétkeztetési Alapítvány idén nyáron a METRO-val közösen négy vidéki nagyvárosban és a fővárosban figyelemfelkeltő és adománygyűjtési akciót szervez, melynek első állomásán, Székesfehérváron száz rászoruló családnak élelmiszercsomagot is osztott.

Az eseménnyel párhuzamosan a Vörösmarty Színház művészei, Dobó Ági, Miss World Hungary a város forgalmasabb helyszínén, az utcán megszólították a lakosságot, és adakozásra hívták fel őket. A rendezvénysorozatot idén 2010. augusztus 11. és 31. között szervezik meg, összesen 5 állomással.

Az Önkormányzattal és a médiával kiépített együttműködéseknek köszönhetően kevesebb, mint egy óra alatt közel 10.000.-Ft-ot sikerült összegyűjteni, melyből azonnal élelmiszert vásárolt, és át is adta az Alapítvány az Önkormányzatnak. Ezzel párhuzamosan 100 család egyhavi tartós élelmiszer adagját adták át a helyszínen az Alapítvány képviselői. Az élelmiszercsomagokat az akcióhoz a METRO Kereskedelmi Kft biztosította. A csomagok összeállítása során a Gyermekétkeztetési Alapítvány és a METRO Kereskedelmi Kft ügyelt arra, hogy egy hónapra elegendő szárazélelmiszer mennyiséget biztosítsanak a rászorulóknak.

A csomagba a következő élelmiszerek kerültek, a gyűjtőakció további támogatóitól: Kristálycukor (Mátra Cukor Zrt.), Rege csemege uborka (Szatmári Konzervgyár Kft.), Rakott káposzta (Fish and Food Kft.), Sertésmájkrém (Hame Hungária Kft.), Csőtészta (Mary-Ker Pasta Kft.), Szarvacska tészta (Soós Tésztaipari Kft.), darált sertéshús konzerv (Pápai Hús 1913 Kft.), sárgaborsó (Pa-Comp Kft.)

"A METRO Magyarország működésének stratégiai eleme minden település segítése, ahol áruházai megtalálhatóak, fontos a helyi közösség segítése, bármely területen, így az ilyen együttműködés illetve segítségnyújtás természetes eleme a METRO működésének." - mondta Gkrubl Yvette. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >