Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A főszereplők... Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. augusztus 12.

ImageAlaposan átalakult és az eddig is rendkívül magas szintű szakmai munkát minden eddiginél komolyabb váltja fel fehérvári utánpótlásban. Örömteli, hogy ezzel párhuzamosan az utánpótlás-bajnokságok is népes mezőnnyel rajtolnak ősztől. Mi több, a legnépesebbel, hiszen a juniorokon kívül minden korosztályban nőtt az indulók száma. De menjünk sorrendben – nem csak utánpótlás vonalon. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a MOL Liga küzdelmeiben kilenc csapat versenyez, közöttük természetesen a Sapa Fehérvár AV 19 farmcsapata.

 

Az OB I csapatunkat érintő változásairól tegnap szóltunk, aminek lényege: a ligaülés után a szövetség elnöksége szavaz a végeleges versenykiírásról, de annyi kiszivárgott, hogy például az FTC vezetői nem értettek egyet azzal, hogy a Sapa az EBEL-kerettel játsszon az OB I-ben, amely a tervek szerint az alábbi résztvevőkkel rajtol: Dab.Docler, FTC-Orangeways, Miskolci Jegesmedvék JSE, Sapa Fehérvár AV19 (1 vagy 2 csapat), UTE, Vasas SC.

És akkor ezek után az utánpótlás küzdelmekről. A juniorbajnokság(U21) mezőnye eggyel csökkent, a tavalyi öttel ellentétben idén csak négyen indulnak. Fontos változás, hogy a címvédő Sapa Fehérvár AV 19 gárdája nélkül, akiknek a tehetséges játékosai a MOL Ligában edződnek tovább.

A juniorbajnokság résztvevői: Crvena Zvezda, Dunaferr-FTC, UTE, Vasas SC. Az ifjúságiak (U18) létszáma pedig egyel nőtt, az előző évi hét csapathoz képest nyolcan neveztek az előttünk álló küzdelemsorozatra: Fehérvár, FTC-Dunaferr, Kaposvári JSE, Miskolc, MTK, SC Csíkszereda, UTE, Vasas SC.

Óriási változás várható a serdülőknél (U16), ahol a tavalyi 11-es létszám 17-re ugrott: Bp. Stars 1, Bp. Stars 2, Crvena Zvezda, Debrecen, Drago Skorpiók 1, Drago Skorpiók 2, Dunaferr-FTC, Erzsébeti Farkasok, Fehérvár 1, Fehérvár 2, MAC 1, MAC 2, Miskolc, MTK, SC Csíkszereda, Tisza Volán-Spartak, UTE. Itt kell megjegyeznünk, hogy serdülőben, kölyökben és előkészítőben két csoportra osztják a mezőnyt, vannak A és B csoportok, de olyan is előfordul, hogy a jobb pozícióért a szezon elején megvívnak egymással a csapatok.

Kölyök (U14) korosztályban már egy éve is népes mezőny versenyzett, ezúttal sem lesz másként, sőt: a 18 csapat 19-re emelkedett: Bp. Stars 1, Bp. Stars 2, Debrecen, Drago Skorpiók 1, Drago Skorpiók 2, Dunaferr-FTC, Erzsébeti Farkasok, ETO HC Győr, Fehérvár 1, Fehérvár 2, Kaposvári SI, MAC 1, MAC 2, Miskolc, MTK, SC Csíkszereda, Tisza Volán-Spartak, UTE, Zalai Titánok.

Az U12-es, vagyis az előkészítő korosztályban szintén nem kevéssel nőtt a jelentkezők száma, a tavalyi 16-tal ellentétben ezúttal 21 gárda áll rajthoz: Bp. Stars 1, Bp. Stars 2, Crvena Zvezda, Debrecen 1, Debrecen 2, Drago Skorpiók, Erzsébeti Farkasok 1, Erzsébeti Farkasok 2, ETO HC Győr, Fehérvár 1, Fehérvár 2, FTC-Dunaferr, Kaposvári SI, MAC 1, MAC 2, Miskolc, SC Csíkszereda, Tisza Volán-Spartak, UTE 1, UTE 2, Zalai Titánok.

Minden bizonnyal izgalmas felnőtt- és utánpótlás-küzdelmeknek lehetünk szemtanúi a következő idényben…

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >