Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Varga Péter: "A hátrányból előnyt kell kovácsolni!"
Varga Péter: "A hátrányból előnyt kell kovácsolni!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 13.

Image„Az önkormányzatiság az a szakma, amelyet az elméleti ismeretek alapos elsajátítása mellett csak a kistelepüléseknél szerzett napi gyakorlatban lehet igazán jól megtanulni.” – vallja Varga Péter, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje. A móri születésű, de 1982 óta Bodajkon élő, kétgyermekes családapa Bodajk városát szeretné felvirágoztatni a következő években, s ehhez kéri a helyi lakosság támogatását.

 

„Az érettségi után teljesen világos volt számomra, hogy vasutasként szeretnék a jövőben dolgozni, mivel vasutas családból származom, ám a rendszerváltást követő katonaság rádöbbentett arra, hogy tanulnom kell.” – vallotta be honlapuknak Varga Péter.

Mint mondta: a szociálpolitikus szakirány egy teljesen új képzés, a rendszerváltást követő oktatási reform eredménye volt, s mára már megbecsült szakmává vált. - „Ma is életem legszebb öt évének tartom az időszakot, amelyet a Pécsen, az egyetemen töltöttem el, és büszkén emlékezek vissza arra, amikor még tüntettem is a szociálliberálisnak nevezett Horn kormány ellen.”

Image
.

Az egyetem elvégzése után aztán visszatért Bodajkra, hiszen felesége, s mindkettőjük családja itt élt, ők pedig fontosnak tartották a rokoni szálak minél szorosabbra való fűzését. Varga Péter először az önkormányzatnál dolgozott pályázati referensként, majd szociális ügyintézőként, 1999-től pedig az akkor Szociális és Munkaügyi Minisztériumhoz beadott sikeres pályázatával létrehozott Kapaszkodó Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot vezette.

„Az Államigazgatás megtanít rendszerben gondolkodni és fejleszti a szervezőkészséget.” – vallja, s ezért is jelentkezett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemre igazgatásszervezőnek, ahol 2004-ben végzett. Hihetetlenül nagy lehetőségnek, igazi iskolának azt tartja, hogy már a másoddiploma megszerzése alatt gyakorló jegyzőként dolgozhatott. Magyaralmás és Balinka községek után következett a frissen alakult Móri Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezetének vezetése.

„A kistérség nem pusztán európai találmány, hazai múltja is van, emlékezzünk csak a járásokra. Az új munkaszervezet kialakítása és feladattal való megtöltése igazi embert próbáló feladat volt, nagy örömmel végeztem és végzem most Abán is.”

Arra a kérdésre, hogy miért döntött a váltás mellett, a következő magyarázatot adta: „A Sárvíz kistérség a megye egyik leginnovatívabb, legtöbb uniós forrást elnyerő és felhasználó kistérség. Ott meg lehet, és meg is kell tanulni, hogy hogyan lehet a hátrányból előnyt kovácsolni.”

Végezetül pedig elmondta, hogy két apró gyermeke minden nap ad valami újat, amely nélkül sokkal szegényebb lenne az élete. Ezért a lehető legtöbb időt tölti velük. A megmaradó kevés szabadidejét pedig a kertészkedés tölti ki.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6603&Itemid=1  

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >