Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow "Nem lehet nagyobb megtiszteltetés, minthogy ezt a várost szolgáljam."
"Nem lehet nagyobb megtiszteltetés, minthogy ezt a várost szolgáljam." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 14.

Image„Egy székesfehérvári embernek nem lehet nagyobb megtiszteltetés, nem lehet nagyobb emberi és szakmai kihívás, minthogy Székesfehérvárt és az itt élő embereket szolgálja.” – jelentette ki dr. Cser-Palkovics András a Pelikán udvarban tartott rendezvényen. A Fidesz polgármesterjelöltje gondolatait így folytatta: „Nekem Fehérvár”, az ország történelmének egyik, ha nem legfontosabb települését, történelmi fővárosát jelenti. Széksfehérvár A VÁROS. Nem lehet nagyobb megtiszteltetés, minthogy ezt a várost szolgáljam.”

 

„Engem minden Fehérvárhoz köt: a családom: szüleim, feleségem, gyermekeim, barátaim és ismerőseim, gyermekkorom, tanuló éveim zöme és első munkahelyem egyaránt.” – mondta dr. Cser-Palkovics András – „Miért vállaltam a jelölést? Mert „Nekem Fehérvár”, nem egy a magyar nagyvárosok között, hanem csupa nagybetűvel A VÁROS.”

Image
.

A politikus kifejtette, hogy nem lehet nagyobb kihívás, minthogy az ország egyik legjelentősebb földrajzi, közlekedési, gazdasági központját és annak fejlődését irányíthassa. Neki Fehérvár azt a felelősséget is jelenti, hogy csak egy erős és folyamatosan fejlődő, megújulni képes Székesfehérvári gazdasággal képzelhető el a magyar gazdaság megerősödése.

Image
.

Arra a kérdésre adott válaszok tehát, hogy miért érzi megtiszteltetésnek, hogy Székesfehérvár polgármester-jelöltje lehet, egyben a célt is meghatározzák: Átélve Székesfehérvár történelmét és városunk történelmi szerepét másokkal is elfogadtatva, a múltból építkezve együttes erővel és összefogással építsük Székesfehérvár jelenét és jövőjét. Közös erővel tegyük Székesfehérvárt újra élhetővé, az itt élők számára magas életminőséget biztosítani képes, dinamikusan fejlődő várossá.

Image
.

Dr. Cser-Palkovics Anerás szerint három dolog azonban mindenképpen szükséges ahhoz, hogy céljaikat, - amelynek megvalósításához kérik a székesfehérvári emberek felhatalmazását és bizalmát -, elérjék:

Image
.

• Kormányzati támogatás, jó és megvalósítható program, jó, emberileg és szakmailag felkészült, egységes csapat!

----- Kormányzati támogatás:

Természetes, hogy a Fidesz saját ereje és munkája kívül szükség van kívülről érkező támogatásra is. De nem szavakban, hanem valódi tettekben.

Image
.

„2002 óta azt halljuk a várost ez idáig vezető politikai ellenfeleinktől, hogy milyen fontos is a „kormányzati hátszél” Székesfehérvárnak. Kérdezem én: ha ők ezt 2002-ben és 2006-ban komolyan gondolták és őszintén üzenték a székesfehérváriaknak, akkor most hogyan vélekednek erről a kérdésről…? „ – mondta a politikus, majd így folytatta:

Image
.

„De ismerjük el, hogy valóban fontos, hogy Székesfehérvárt értékének megfelelően segítse a kormány. Persze ne csupán kampányok, hanem a tettek szintjén. Azt azonban nekünk kell tudni megmondani, hogy milyen területeken, milyen fejlesztésekhez kérjük a támogatást. Azért fogok, fogunk dolgozni, hogy olyan városvezetése legyen Székesfehérvárnak, aki tudja, hol, milyen területen, milyen fejlesztések támogatásával segítheti Székesfehérvárt a kormány.”

Image
.

És ezekhez a célokhoz – ígérte szerint - meg is fogja szerezni a kormány támogatását. Hogy ez a jövőben nem csupán kampányígéret marad, azt jól jelzi az elmúlt 1-2 hét: miniszterelnöki alapkőletétel egy munkahelyteremtést jelentő székesfehérvári beruházásnál, ahogy jól jelzi az is, hogy újra Székesfehérváré a vezető szerep a regionális fejlesztéseknél.

Image
.

----- Szükség van egy jó és megvalósítható programra:

Mminden ötlet éppen annyira értékes, mint amennyi megvalósul belőle. S még a legnagyszerűbb gondolatok sem érnek semmit, ha azok nem találkoznak a városlakók igényeivel, jogos elvárásaival. A politikusok többnyire ott rontják el, hogy azt hiszik, egyedül is tudják, mi a jó az embereknek. Pedig egy egészséges közösség nem létezhet valós párbeszéd, és - helyenként akár - termékeny viták nélkül. Ezek viszik előre, állítják a fejlődés útjára egy város, egy közösség mindennapjait. Székesfehérvár életéből éppen ez a gondolkodás hiányzott az elmúlt években.

Image
.

Most azonban itt az alkalom, hogy félretéve eddigi vélt, vagy valós sérelmeinket végre összekapaszkodjunk Fehérvár érdekében. Ezért született meg a „Nekem Fehérvár”névre keresztelt kezdeményezés. Ennek keretében dr. Cser-Palkovics András szeretné összegyűjteni minden gondolatot, ötletet, tenni akarást, civil kurázsit, mindent, ami jobbá teheti városunkat.

Image
.

Mint mondta: Örülne, ha a „Nekem Fehérvár” embléma az összetartozás szimbólumává válna. A Fidesz ezzel az összefogással létrejövő program végrehajtásához kéri a székesfehérváriak felhatalmazását és bizalmát!

 ---- Kell egy csapat!

Az így létrejövő program megvalósításához azonban szükség van egy erős, emberileg és szakmailag alkalmas csapatra! A polgármesterjelöl - sportnyelven szólva - nem az egyéni, sokkal inkább a csapatjátékban hisz, ahol az egymást kiegészítő emberek, együtt kihozzák magukból a legjobbat valamilyen közös cél elérése érdekében. A városvezetés nagy és szerteágazó feladat, sok emberből kell, hogy álljon.

Image
.

A Fidesz a következő hetekben ismertetni fogja azt, hogy az elmúlt hetekben kit, és milyen munka elvégzésére kértek fel. De ahhoz, hogy mindenki mást ezeknek a feladatokat el is végezhessék, kellenek azok, akik nevüket, arcukat, eddigi életpályájuk adva a közös ügyhöz és Székesfehérvárhoz, képviselő-jelöltként elindulnak és dr. Cser-Palkovics András munkáját segítik a következő hetekben, és – remények szerint - , hosszú évek során. Ez követően dr. Cser-Palkovics András bemutatta a jelenlévőknek ezt a csapatot.

Image
.

„Én bízok bennük! És arra kérem a székesfehérvári embereket, hogy ők is bízzanak bennük!” – zárta szavait.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6596&Itemid=1

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >