Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A VIDI 3-0-ra legyőzte a listavezető MTK-t!
A VIDI 3-0-ra legyőzte a listavezető MTK-t! Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. augusztus 15.

ImageA Videoton - rekkenő hőségben - magabiztos játékkal, szép gólokat szerezve győzött a Hidegkuti Stadionban. Volt miért törlesztenie csapatunknak az MTK ellen, hiszen a legutóbbi szezonban nem túl jól sikerültek számunkra a kék-fehérek elleni meccsek – ráadásul Garami József tanítványai hibátlanul, két győzelemmel kezdték a szezont. Nagy taktikai csatára volt kilátás, és így is lett. A hazaiak három belső védővel igyekeztek elszívni a levegőt Alves és Vujovics elől, sőt, miután a mérkőzés elején a két szélső védő, Szabó és Vadnai is alig merészkedett föl, ez „beton” ötvédős játékot jelentett.

 

A Vidi viszont nem csak jól reagált erre, hanem hamar gólt is szerzett, Alves jó ritmusváltás után lőtte Szatmári hálójába az előnyt jelentő gólt. A folytatásban – megvan ennek a nagy hőségben az oka, a pszichológiája – kicsit visszafogottabb volt a Vidi, az MTK támadói többször is helyzetbe kerültek, de sikerült megőrizni az előnyt.

A második félidő – ugyanúgy, mint a Vasas ellen – Vidi góllal kezdődött, ismét produkált a csapatunk egy olyan etapot, amellyel nem tudott mit kezdeni az ellenfél, amely gólokkal „fizetett”. 2-0, de különösen 3-0 után gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés – de a Videoton FC sikere akár ennél nagyobb különbségű is lehetett volna. Az aktuális listavezető elleni háromgólos győzelmet aligha kell „magyarázni”, ám ezúttal mégis örömmel tesszük: a Vidi szellemesen, helyenként nagyon jól futballozva hangolt a jövő szombati, a Ferencváros elleni székesfehérvári mérkőzésre.

Image
Fotó: Simon Erika / Videoton FC

dr. Mezey György:

„Ezúttal is eseménydús és izgalmas mérkőzést játszottunk az MTK ellen, amely jól szervezett, ügyes csapat. Nem volt könnyű dolgunk, bár könnyebb volt, mint legutóbb, amikor teljesen megszállták a kapujuk környékét, ezért nem tudtunk átmenni rajtuk. Nyilván a sikerben fontos szerepet játszott az is, hogy korán megszereztük a vezetést, de véleményem szerint fölényben voltunk a mai találkozón. A hőségben, egy jó mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattunk. Ennek a csapatnak – s ezt az öltözőben én érzem a legjobban – most nyugalomra és belső harmóniára van szüksége, e nélkül nem lehet azokat az elvárásokat teljesíteni, amiket velünk szemben támasztanak. Remélem, hogy az elmúlt, viharosabb időszak után nyugodtabb légkörben tudunk dolgozni.”

Garami József:

„Az első félidei játékunkkal elégedett vagyok, bár négy ziccert kihagytunk. A második gól aztán mattolt bennünket, a védekezésünk szétesett, a Videoton pedig átvette az irányítást és megnyerte a mérkőzést. A lehetőségeinket reálisan kell látnunk, a vezetés az idei bajnokságban a 6-10. helyet tűzte ki célul, nem lesz könnyű ezt elérni. Véleményem szerint a mostani pontvadászat még kiegyensúlyozottabb lesz, mint amilyen a tavalyi volt. Több játékosunk távozott a nyáron, és vannak hiányposztjaink. A mostani keretet fejlődőképes, de nagyon fiatal futballisták alkotják, akiktől nem elvárható, hogy egy-két gólos hátrányból megfordítsák a mérkőzést. A második félidőben nem kis fejtörést okozott hogyan cseréljek. Voltak a mai meccsen jó periódusaink, a cél, hogy ezek egyre hosszabbak legyenek. Azt azonban kijelenthetem, nem fogunk könnyedén előre haladni az idén.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >