Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Pruknernek változtatnia kell az összeállításon
Pruknernek változtatnia kell az összeállításon Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. augusztus 19.

ImageA Ferencváros múlt hétvégi csapatából Sztanics eltiltott, Balog viszont felépülhet. - A Ferencváros „újonc” csapata a hetedik helyen végzett a Soproni Liga legutóbbi idényében. Miután a 11. helyen, szűkebb, mint kétmeccses előnnyel a kiesőhely előtt telelt a Fradi, a „végeredmény” akár jónak mondható is volna – de nem kétséges, a szurkolók ennél sokkal jobb szereplésre, sőt sokkal jobb játékra számítottak.

 

A feljutás utáni első év tapasztalatai feltétlenül indokolják, hogy a klub tulajdonosa, irányító testülete új korszak megcélzásáról döntsön, és ez a csapat mellett az irodákra is vonatkozik – a menedzsmenten is végigsöpört a nyári nagytakarítás. A székházban a legfontosabb csere, hogy Berki Krisztián helyett a fővárosi üzleti életben jól ismert, kiváló reputációval rendelkező Berkes Zoltán lett a Ferencváros Labdarúgó Zrt. új vezérigazgatója – igaz, ő azóta már távozott a klubtól.

Image
Fotó: Simon Erika / Videoton FC

 A pályán is új a főnök, az elődjénél, Bobby Davisonnál lényegesen jobb munkát végző Craig Short helyett az egyik legelismertebb hazai szakember, Prukner László kezébe került a kormányrúd. Prukner nem „csak” vezetőedző lett, feladata tulajdonképpen azonos a brit futball menedzsereinek munkájával – mondjuk úgy, kicsit sportigazgató is, az összes lényeges szakmai kérdés hozzá tartozik.

Az új vezetőedző nagy elismerése, hogy annak ellenére, hogy korábban semmilyen ferencvárosi kötődése sem volt (de, legalább zöld-fehér klubnál ért el sikereket, nyakában a zöld-fehér sál ugyanolyan „munkaeszköz” volt a meccseken, mint játékosainak a futballcipő…)

A Fradi jól kezdte a szezont, első két mérkőzésén győzni tudott: nyert az első fordulóban a Paks, majd a következő meccsen a Kecskemét ellen is. A Honvéd viszont – meglepetésre – győzni tudott az Üllői úton, és ezzel a Videoton mögé került a táblázaton. Prukner Lászlónak biztosan változtatnia kell majd a legutóbb pályára küldött kezdőtizenegyen, mert Szrdan Sztanics piros lapot kapott a Honvéd ellen, ő eltiltását tölti majd.

 A legutóbbi hétvégén megsérült Balog Zoltán, de ő felépül a meccsig. Erősített is a Ferencváros a héten, a zöld-fehérek játékosa lett Emil Milijkovics, 22 éves, holland-bosnyák támadó. Meglátjuk, szerepet kaphat-e a Vidi ellen…

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >