Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vereséget szenvedett csapatunk Debrecenben
Vereséget szenvedett csapatunk Debrecenben Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. augusztus 30.

ImageA DVSC-Teva az ősz rangadóján, Debrecenben, 3-1-re legyőzte a Videotont. Sándor góljával vezettünk, de a Loki fordított. - Az NB I őszi csúcsrangadóján, Debrecenben, mindkét csapat alaposan felkészült a másikból. Dr. Mezey György is új hadrendet, három belső védős felállást választott. A terület szűkítésére a védők mögé betett bepasszok hatástalanítására alkalmas rendszer az első félidőben jól működött, igaz, ennek az volt az „ára”, hogy a meccs nem volt különösen látványos, inkább nagy pozícióharc, taktikai csata folyt a pályán. A legnagyobb helyzetek így is a Vidi előtt adódtak, mind Lázár kapufát súroló lövése, mind Horváth Gábor szöglet utáni fejese nagyon közel volt a gólhoz.

 

A szünet után nyíltabb, élénkebb lett a játék, és ebben a Videoton jutott előnyhöz. Sándor György találata azt jelentette, hogy ugyanúgy, mint a legutóbbi debreceni bajnokinkon, Elek gólja után, most is a DVSC-TEVA lett az üldöző. A Loki bele is fogott az üldözésbe – kár, hogy ehhez egy téves játékvezetői ítélettel kapott segítséget. Vaskó és Lipták együttes erővel igyekezett szerelni Yannickot, aki feldobta magát, Iványi pedig megadta a tizenegyest.

Az egyenlítőgól kicsit megfogta a védelmet, a játékosok tompábbak lettek a következő percekre – alkalmasint ezzel magyarázható, az újabb bekapott gól. Most már a Videotonnak kellett futnia az eredmény után, de – annak ellenére, hogy dr. Mezey György Nikolics beállításával is igyekezett növelni a támadójáték hatékonyságát – nem sikerült gólt lőni, sőt a lefújás előtti másodpercekben újabb kontra mattolta a védelmet – Horváth Gábor szerencsétlen öngólt vétett.

Image
.

dr. Mezey György:

„Nagyon küzdelmes, kemény csata volt, óriási energiákat mozgósított a Debrecen az egyenlítésért is. Miután pedig néhány játékos helyezkedési és technikai hibákat követett el, tulajdonképpen ezekkel indította el a hazai csapatot és teremtett nekik gólszerzési lehetőséget. Ismét figyelmeztetés volt ez a mérkőzés, nem vagyunk olyan masszív csapat, hogy minden mérkőzésen győzelmi kényszer alatt játszunk. Persze nyerni kell és ki kell használni a lehetőségeket, de a realitás talaján kell maradnunk.

A mai végeredmény azért túlzás, nem volt a két csapat között ekkora a különbség – ítéltek ellenünk egy erősen vitatható tizenegyest, illetve rúgtunk egy öngólt. Az 5-4-1-es felállás érdekes próbálkozás volt, amelynek voltak nagyon jól működő részei, de hiányzott a pontos játék és helyezkedési hibákat is elkövettünk. Ennek a rendszernek nem lesz folytatása, hiszen Horváth most már biztosan távozik, tehát maradunk a két belső védős játéknál. Ugyan nem vagyok benne biztos, hogy ez a jövő útja, mert minden rangadón két-három gólt kapunk, de majd meglátjuk.”

Image
Fotó: Simon Erika / Videoton FC

Herczeg András:

„Nagy meccs volt, igazi rangadó. Az első félidő hatalmas taktikai csatát hozott, amelyben mi 4-3-3-ban kezdtünk, de aztán váltottunk 4-4-2-re. Yannick jól játszott Coulibaly mellett, illetve mögött. A második félidőben még inkább fokozódott a hangulat, jó iramú mérkőzést vívtunk és értékes győzelmet arattunk, hiszen komoly ellenfelet győztünk le.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >