Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Jelentős támogatóra leltünk! Nyomtatás E-mail
Írta: Káldor Márk   
2010. szeptember 03.

ImageÉvek óta visszatérő gondot jelentett, hogy nem állt kellő anyagi alapokon röplabda szakosztályunk, ám szeptember 2.-a mérföldkövet jelent kis egyesületünk életében. Ami eddig jó ideje a levegőben lógott – eljött a pillanat: a csapatunknak új neve van! A MÁV Előre SC egyéves névszponzori szerződést kötött a Pro Patria Electronics Zrt.-vel, melynek értelmében, az októberben kezdődő új idényben MÁV Előre-Pro Patria néven szerepelünk.

 

A kontraktust Dévényi Tibor egyesületünk elnöke és Wilhelm Peter a Pro Patria Electronics Zrt. elnöke látta el kézjegyével. A 2000-ben alakult cég világszínvonalú terméke a hordozható felderítő radar, amellyel a mikrohullámú technológia egyik piacvezetőjének számít. A mindössze 45 alkalmazottat foglalkoztató vállalat olyan területen kutat és fejleszt, ahol legnagyobb versenytársa 86 ezres dolgozóállománnyal rendelkezik.

A cég 67 esztendős elnöke komoly lehetőséget vett észre az ezredforduló előtti Magyarországon, olyat, amelyet kevesen láttak előre. Ekkor éledt újra a hadiiparban kiválóan használható mikrohullámú radarrendszer. Amíg Nyugaton nem akadt hozzá elegendő létszámú szakember, addig hazánkban folyamatos képzés volt e területen, viszont közben becsődült a hadiipar, tönkrementek a nagy szellemi kapacitással rendelkező hadiipari cégek, fölöslegessé váltak a magasan kvalifikált szakemberek.

Erre a bázisra építve indította meg vállalkozását Wilhelm Peter, aki tudásának nagy részét a Svéd Királyi Mérnöki Akadémián, tapasztalatát pedig a világhírű LM Ericsson távközlési vállalatnál szerezte. A többségében magyar mérnököket foglalkoztató cég kifejlesztett olyan mikrohullámú technológiával működő hordozható készüléket, amely 48 kilométeres körzetben felfedezi és követi a különböző célokat, például embereket, autókat.

 - Hogyan került kapcsolatba a klubbal? - kérdeztük a sajtótájékoztató után Wilhelm Petert.

„Baráti szálak vezettek az egyesülethez, Vermes János régen itt dolgozott, és ő mutatta be Dévényi elnök urat. Ez a lehető legjobb időpontban történt, mert elhatároztuk, hogy visszatérünk a magyar piacra, és ebben a programban benne szerepelt a szponzorálás is. Az is biztos volt, hogy egy kevésbé népszerű, és mindenképpen női csapatot akarunk támogatni. Mi egy kis klubban láttunk fantáziát, ahol fiatalok játszanak, szívből dolgoznak. Dévényi Tibornak, pedig volt egy ilyen csapata, kaptam egy nagyon jó lehetőséget, ennyin múlott. Tiszta szívből mondom, büszke vagyok arra, hogy hozzájárulhatok a majdani sikerekhez. Mi szeretjük a kihívásokat, és ahogy érzékeltem a fehérvári lányok is hasonlóan vélekednek.”

Csapatunk vezetőedzője, Fésűs Irén számára különleges volt a támogatási szerződés bejelentése. Elérzékenyült, és egy gyermek születéséhez hasonlította ezeket a pillanatokat. Nem véletlen, hiszen az utóbbi években rengeteg hányattatáson ment keresztül a szakosztály, amely nagyon megdolgozott, és rászolgált arra, hogy egy tőkeerős támogató financiális tekintetben könnyítsen munkájukon.

„Különleges nap a mai, nem véletlenül mondtam azt, hogy ez olyan számomra, mint egy gyermek születése, és csodaszámba megy. Hihetetlen érzés, tizenöt éve várunk arra, hogy egy kicsit jobb körülmények között dolgozhassunk. Semmi sem változik, ugyanolyan kemény leszek a csapattal szemben, a maximalizmusomon is megmarad, de reményeim szerint a lányoknak egy kicsit talán kevesebb problémával kell szembenézniük a jövőben.

- Pontosan egy hónap múlva kezdődik a bajnokság, hol tart a csapat a felkészülésben?

"Az utánpótlás válogatottjaink augusztusi programja miatt már júliusban elkezdtük a munkát, amely a kívülálló számára kissé ziláltnak tűnhet, de rá voltunk arra kényszerülve, hogy két csoportban alapozzunk. Ez egyáltalán nem volt optimális, mert többen teljesen más feladatokat végeztek, mint a többiek. Új edzésmódszert találtam ki, bízom abban, hogy beválik. Napi kétszer háromórás edzéseket tartottam, kevesebb lett a fizikai munka, több labdás gyakorlat szerepelt a foglalkozásokon. - Két rutinosnak számító játékos távozott (Pintér Zsanett, és Zsoldos Edina – a szerk.), sikerül-e őket pótolni, hiszen ezzel még fiatalabb lett a gárda életkora? Molnár Hanna előtt nagy lehetőség áll, előrelépett, bár ő sem tartozik az idősebb évjáratba a maga 19 évével. Fizikai adottságai alapján a kezdőben van a helye, már korábban is ezt szerettem volna, de elég peches, és különböző sérülések hátráltatták. Tárgyalásban vagyunk játékosokkal, de egyelőre még nem szolgálhatok nevekkel, még nincs konkrét döntés velük kapcsolatban."

- A csapatépítés szempontjából nem volt a legideálisabb ez a nyár, ugye?

"Kétségtelen, hogy gondot okoz, hogy a bajnokság kezdete előtt két héttel jönnek vissza a válogatottjaim, probléma, hogy ezért nem tudok elmenni velük felkészülési tornára. A mai állás szerint úgy érzem, hogy januárra lesz készen a csapatom."

- Októbertől új helyen, a Jáky József Szakközépiskola termében láthatják a szurkolók az együttest, nem fog ez zavart okozni a játékban?

" Nem lesz egyszerű feladat, az ugyan könnyebbséget jelent, hogy a két csarnok hasonló egymáshoz, bár a Jáky egy kicsit nagyobb, ennek ellenére amolyan második lehetőségként beneveztük megszokott állomáshelyünket, a Vörösmarty Iskola termét is. A Jákyban parkettaborítás van, ezt bonuszként kaptuk, nem jelenthet gondot."

- Milyen elvárás van a csapattal szemben?

"Nem tudom azt elfogadni, hogy nekünk kötelező a tavalyi negyedik hely után a négybe jutás. Még mindig rendkívül fiatalok vagyunk, egy-két kivétellel 16-17 évesek a csapat tagjai."

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >