Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Végre kijött a lépés Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. szeptember 05.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 kitűnő játékkal rukkolt elő az Olimpija Ljubljana ellen az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna nyitónapján, és ez remek eredménnyel párosult: 6-1-re győztük le szlovén riválisunkat. - Látványos és megható élőképpel készült a fehérvári szurkolótábor: "Légy alázatos" - szólt az intelem, természetesen Ifj. Ocskay Gábor sportemberi nagysága előtt tisztelegve. A Sapa Fehérvár játékosai az első perctől kezdve rendkívül elszántan és motiváltan jégkorongoztak, így felettébb nagy iramban és izgalmasan kezdődött a mérkőzés.

 

Sokkal jobban játszottak a - gyomorrontással küzdő Martzot nélkülözni kénytelen - hazaiak, mint a felkészülés során eddig bármikor, és ennek meg is lett az eredménye: Fodor lapos lövése utat talált Sila kapujába (1-0). A vezetés feldobta a mieinket, és bár Hetényinek is akadt olykor dolga, mégis enyhe mezőnyfölényünket regisztrálhattuk. A 16. percben aztán megmutatták Ulf Weinstock tanítványai, hogy az emberelőnyök kihasználásában is lépett előre a nyár folyamán a csapat: Ladányi lövésébe Vas Márton ért bele, megduplázva az előnyt (2-0).

A harmad végén aztán kinyílt a gólzsák: előbb Benk szerzett szép gólt egyéni akciója végén (3-0), majd 11 másodperc (!) elteltével Ladányi mattolta Silát a bal oldalról (4-0). Újabb 20 másodperc (!) lepergését követően pedig Kovács pókhálózta ki a hosszú felsőt (5-0). Ilyet még a legrutinosabb fehérvári szurkolók se sokszor élhettek át, valósággal lelépte döbbent ellenfelét a Sapa Fehérvár. Nem is csoda, hogy vastaps kísérte az öltözőbe a fiúkat. Az öltözőből "koppra" kiérkező - és ezért technikai kisbüntetést kapó - Weinstock-legénység ott folytatta a szünet után, ahol abbahagyta. Simán kivédekeztük az emberhátrányt, majd támadásba lendültünk.

A szemfüles Kranjc jó érzékkel kísért egy akciót, jutalma hatalmas ziccer, majd végül gól lett (6-0). A korongot azonban már a harmad elején beállt Pintaric bányászhatta ki a hálóból. Hat gólos vezetés - egészen elképesztő forgatókönyv, erre alighanem még a legoptimistább kék-fehér hívek sem számítottak. Kimondottan szellemesen játszott a Sapa Fehérvár, Pintaric azonban kezdett belenlendülni. Sajnos azonban a hálóőr egy ártalmatlan esetnél megsérült, így Silának vissza kellett foglalnia a pozícióját.

Egy figyelmetlen hazai csere nyomán tudott csak érdemi veszélyt kialakítani a vendégcsapat, és ezt ki is használták Hughes révén (6-1). A játékrész végén több hazai lehetőség is akadt, az állás azonban már nem változott. Az utolsó húsz percben is a mieink akarata érvényesült, mind támadásban, mind védekezésben. Persze Hetényi kapus magabiztos, jó teljesítménye is szükséges volt ahhoz, hogy a minden mindegy alapon lövöldöző zöld-feketék ne kozmetikázhassák az állást.

Szép fehérvári támadások futottak a jégen, élmény volt nézni Ladányi és Palkovics összjátékát, vagy éppen Fodor harcos korongszerzését, amiből Ackeström mehetett szólóban - ám ekkor már a befejezések nem sikerültek. A végeredmény maradt 6-1. A Sapa Fehérvár AV19 bebizonyította, hogy jó úton jár, ez a forma már igen biztató a szezonra nézve. Holnap a Graz 99ers ellen legalább ilyen jó játék szükséges, hiszen a fekete-narancssárgák nem kétséges, jobb csapatot alkotnak, mint az Olimpija.

A torna másik mérkőzésén:

Vienna Capitals - Graz 99ers 3-5

Mestermérleg, Ulf Weinstock:

Az első harmadban mellénk állt a szerencse, az első gólunk után minden bejött. Dicséret illeti a játékosaimat, mert mindent megvalósítottak, amit kértem tőlük. Holnap azonban új nap jön.

Sapa Fehérvár AV19 - Olimpija Ljubljana 6-1 (5-0, 1-1, 0-0)
Székesfehérvár, 2000 néző, vezette: Kincses, Nagy A., Kész, Soós D.
Sapa Fehérvár: Hetényi - Horváth, Ackeström, Hegyi, Nagy, Ladányi, Benk, Fodor, Sofron, Kovács, Mihály, Palkovics, Kranjc, Tokaji, Maklári, Vas M., Holéczy, Orbán, Vaszjunyin, Jobb, Fekete. Vezetőedző: Ulf Weinstock.
Olimpija Ljubljana: Sila - Groznik, Ryhanen, Sachl, Hocevar, Pavlin, Kralj, Pance Z., Mustonen, Dervaric, Berlisk, Ropret, E. Pance, Haakana, Vedlin, Golicic, Highes, Hebar, Stopar, Higgins, Pintaric (kapus). Vezetőedző: Haanu Jarvenpaa.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >