Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
MOL Liga: Az Újpest ellen megkezdődik a sorozat Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. szeptember 07.

ImageAz Újpest elleni mérkőzéssel hazai környezetben kezdi meg bajnoki szereplését a MOL Ligában csapatunk, kedden, 19 órai kezdettel. Két fiatal, de teljesen ellentétes hátterű együttes csap össze az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. - Egy év kihagyást követően visszatér a MOL Ligába a fehérvári jégkorongcsapat, aminek azért is van óriási jelentősége, mert ezúttal valódi átjárás várható az EBEL- és a farmcsapat között, ami a fiatalok fejlődésén túl hatalmas motivációt is jelent. Farmcsapatunkat természetesen feltörekvő, tehetséges fiatalok alkotják, akik talán már nem is számítanak annyira rutintalannak a sportágban.

 

Hiszen a tavaly Miskolcra kölcsönadott különítmény - Bálizs Bence, Hajós Roland, Hetényi Péter, Maklári Erik, Tóth Adrián – mellett az elmúlt szezont a tengerentúlon töltő Kiss Dávid (New England Huskies), Kovács Viktor László (Sarnia Sting) és Meretei Márkó (Albany Academy) is Kóger István rendelkezésére áll, míg Pilcsik Tamás a német Chemnitzből, Németh Ádám pedig a svéd Hanvikens gárdájából tette át a székhelyét Székesfehérvárra.

Rajtuk kívül a hazai mezőnyből is érkeztek játékosok farmcsapatunkhoz: Varga Arnold és Erdélyi Tamás Dunaújvárosból, Hegyi Ádám és Ozsváth Ádám pedig a Ferencvárosból tért vissza. Nem véletlenül nyilatkozta Kóger István vezetőedző a farmcsapat esélyeiről az alábbiakat: - Meglepő taktikát fogunk játszani a szezonban, nekimegyünk mindenkinek, végig támadásra fogunk törekedni, mert fiatal, energikus csapatom fizikailag mindenkivel fel tudja venni a versenyt. Nem az eredménycentrikusság hajt minket, hanem az, hogy a játékosok minél többet fejlődjenek.

Ennek érdekében komoly rotációt tervezek a csatárposzton, sőt az arra alkalmas támadókkal hátvédet is fogok játszatni. A taktikánk is ennek megfelelő lesz, öten támadunk, öten védekezünk majd. Lehet, hogy még nem vagyunk annyira ügyesek, mint a rutinosabb csapatok sokat tapasztalt játékosai, de ezt megpróbáljuk sok korcsolyázással, gyors játékkal ellensúlyozni. Mondtam, hogy nincs rajtunk eredménykényszer, de a játékosaimmal arról beszélgetünk, hogy nem akarunk pofozógépek lenni, meglepetésekre törekszünk az eredmények tekintetében is.

Az első ellenfél a nyáron alaposan átalakult Újpest lesz. A lila-fehérek viszont idén közel sem képviselnek olyan játékerőt, mint a korábbi években – ez persze nem jelenti azt, hogy bárki is félvállról vehetné ellenük a mérkőzést -, lévén a nehéz anyagi helyzet miatt a legjobbak távoztak a csapatból. De már annak is örülnek a negyedik kerületben, hogy a szakosztály egyáltalán életben maradt, mert még az is felmerült: vége az újpesti jégkorongnak…

Szerencsére nem így történt, s bár a fiatalítást Újpesten a kényszer szülte, míg nálunk az előrelépés, a jövő zálogát jelenti a tehetségek tervszerű felépítése, alighanem óriási küzdelemre lesz kilátás kedd este az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

A MOL Liga 1. fordulójának további párosításai:

Dab.Docler - Vasas HC

FTC-Orangeways - Miskolci JJSE

HSC Csíkszereda - Steaua Rangers

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >