Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow "Megvédjük a polgári középosztályt!"
"Megvédjük a polgári középosztályt!" Nyomtatás E-mail
Írta: orbanviktor.hu   
2010. szeptember 07.

Image"Magyarországon 2010-ben lezárult az utópiák évszázada. Az utolsó utópisztikus baloldali hatalompolitikai kísérlet is megbukott, ami nem volt más, mint a baloldali modernizáció utópiája." - fogalmazott Orbán Viktor a Kötcsei Találkozón. A miniszterelnök úgy látja, életünk legnagyobb kihívása előtt állunk, utópiák helyett valóságra épülő politikát kell érvényre juttatnunk. Meglátása szerint a kétharmados forradalom tavasszal azért jöhetett létre, mert három dologban nemzeti összefogást sikerült teremteni.

 

Abban, hogy a gazdaságot talpra kell állítani, hogy munkahelyeket kell teremteni, és hogy helyre kell állítani a rendet és a közbiztonságot. Hangsúlyozta: rajtunk kívül más politikai erő ezt nem fogja megtenni, mert nincs rá szándéka és képessége.  

A kormányfő aláhúzta, a nemzeti egység egy szövetség sikere, ugyanis a polgári középosztály szövetséget kötött a bizonytalan helyzetű, szegényebben élő társadalmi rétegekkel. Ez a szövetség adja alapját a mostani kormányzásnak. Az a feladatunk, hogy ezt a szövetséget megvédjük a Gyurcsány-korszak ipari méretű illúzió-termelésével szemben - mondta Orbán Viktor.

A polgári jobboldal feladata, hogy fenntartsa a szövetséget a polgári középosztály és a bizonytalanabb helyzetű társadalmi rétegek között, hogy teljesen átépítse a gazdasági rendszert, és hogy kivezesse az országot az adósságcsapdából.

Image
Fotó: orbanviktor.hu

Hozzátette: ehhez az szükséges, hogy a mi gazdaságpolitikánk középpontjában a munka, a munkahelyteremtés álljon, és az, hogy sikerüljön tíz év alatt egymillió új munkahelyet létrehozni. Csak a munka ad ugyanis reményt a felemelkedésre, és minél többen dolgoznak, annál sikeresebb lesz a gazdaság.

Mindezek alapján öt konkrét feladatról beszélt Orbán Viktor, ami az elkövetkező időszakban a polgári jobboldal előtt áll: az önkormányzati választás, melynek nem ígéretekről, hanem a valóságról kell szólnia; a jövő évi költségvetés, amelynél szintén fontos, hogy valós számokra épüljön; az új Széchenyi-terv, amely lehetőséget ad azoknak, akik eddig nem kaptak esélyt.

További feladatként említette az új alkotmányt, amelyet 2011 tavaszán mindenképp el kell fogadni, valamint Magyarország európai uniós elnökségét.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >