Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Több, mint negyedszázada volt három Vidis a válogatottban Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. szeptember 07.

ImageA legutóbbi válogatott mérkőzésen (Svédország ellen) három Videoton-játékos szerepelt a kezdőcsapatban. Miután Lázár, Lipták és Elek egyaránt jó teljesítményt nyújtott, esélyük van arra, hogy kedden Moldova ellen is pályára küldi őket Egervári Sándor. Három Videoton futballista legutóbb 1984. augusztus 21-én, a Népstadionban (Svájc ellen) 3-0-ra megnyert meccsen játszott a válogatottban. A szövetségi kapitány, dr. Mezey György volt. A mexikói világbajnokság egy hónappal később kezdődő selejtezőire készülő csapatban Disztl Péter harmadszor, Disztl László másodszor, Csuhay József pedig hatodszor volt válogatott.

 

Három hónappal korábban, 1984. május 23-án, éppen Székesfehérváron, a Sóstói Stadionban, a Norvégia elleni, gólnélküli meccsen négy Videoton ász kapott helyet dr. Mezey György csapatában: a két Disztl fivér akkor debütált, Csuhay ötödször volt válogatott (de ő is Mezey doktornál mutatkozott be a legjobbak között), míg a címeres mezt huszonkettedszer magára öltő Csongrádi Ferenc már igazán rutinosnak mondhatta magát.

Image
Fotó: Simon Erika / Videoton FC

A magyar válogatott és a Videoton "kapcsolatában" az eddigi csúcsot az 1976. április 30-án, Lausanne-ban, Svájc ellen 1-0-ra megnyert meccs jelenti: Baróti Lajos szövetségi kapitány öt játékosunkat tette a kezdőcsapatba: a kapus Kovács Lászlót, Nagy III Jánost, a "Gúnárt", Kovács Józsefet, a "magyar Beckenbauert", a már akkor válogatott Csongit, valamint Májer Lajost, a "Matyit".

Videoton-futballista legelőször 1970. április 12-én, Belgrádban, Jugoszlávia ellen (2:2) szerepelt a magyar válogatottban. A soha el nem múló dicsőség Fejes Gáboré, aki egy félidővel előzte meg a szünetben becserélt Karsai Lászlót.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >