Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Bolti tolvajok őrizetben
Bolti tolvajok őrizetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 08.

ImageA Sárbogárdi Rendőrkapitányság rendőrei tegnap három bolti tolvajjal szemben is intézkedtek. Reggel egy 56 éves sárkeresztúri nőt ért tetten a biztonsági őr az egyik sárbogárdi nagyáruházban, aki 4 csokit, egy kávét, valamint egy csomag vaníliás cukrot akart ellopni 1.201.-Ft értékben. A többi – általa kiválasztott - terméket a szalagra tette, és kifizette, de az előbb felsoroltak a táskájában maradtak, ahova korábban elrejtette őket. A biztonsági szolgálat az esetről értesítette a sárbogárdi rendőröket, akik a nőt előállították a kapitányságra, ahol megindult ellene a szabálysértési eljárás. Meghallgatását követően őrizetbe vették.

 

Délután Sárosd egyik üzletéből érkezett a bejelentés a Sárbogárdi Rendőrkapitányság Ügyeletére, hogy két személy el akart lopni egy 4.125.- Ft-os vilmoskörtét, majd miután ez meghiúsult, átmentek a szemközti kis boltba. Mint utóbb kiderült, ott sikerrel is jártak.

Németh-Kész Mónika szóvivő elmondta honlapunknak, hogy a helyszínre érkezett járőrök a boltosok által elmondottak alapján keresni kezdték a két személyt. Kis idő eltelte után rájuk is leltek Sárosd központjában egy italmérőben. Ruházatuk és a náluk lévő szatyor átvizsgálása után több termék is előkerült, köztük egy olyan termékkóddal ellátott szalámi, ami a kis üzletben kapható.

Miután a rendőrök azzal visszamentek a boltba, kiderült, az 1.136.- Ft-os szalámit valóban onnan vitte ki fizetés nélkül a páros. A vele szemben lévő nagyáruházban előtte azért nem jártak sikerrel, mert a pénztáros szólt a biztonsági őrnek, hogy lopni akarnak, és ekkor az idősebb férfi kivette zsebéből a szeszesitalt, mintha ki akarná fizetni, de mivel nem volt elég pénz nála, otthagyta a boltban.

A történteket a bolt kamerája rögzítette. Mint az a biztonsági őr elmondása alapján kiderült, a férfi már korábban is lopott a boltból. Augusztusban ugyanis egy nővel vitt ki fizetés nélkül szeszesitalt az üzletből. Akkor azonban nem sikerült elfogni. Miután a rendőrök a két személy adatait leellenőrizték, kiderült apáról és fiáról van szó.

Mind a 42 éves sárosdi férfit, mind a 15 éves fiát előállították a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol mind a ketten gyanúsítottként lettek kihallgatva. A fiúról közben kiderült, hogy a Kalocsai Rendőrkapitányság körözést adott ki ellene eltűnés miatt, mert a Kalocsai Gyermekotthonból megszökött. Így őt kihallgatását követően oda visszaszállították, míg apját a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették.

 
< Előző   Következő >