Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow "Jobb, hatékonyabb, átláthatóbb működést szeretnénk!"
"Jobb, hatékonyabb, átláthatóbb működést szeretnénk!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta / Helyi Téma   
2010. szeptember 09.

ImageDr. Cser-Palkovics Andrást választották meg a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnökének. Az új vezető átláthatóbb, ellenőrzött működési rendszer megvalósítását tűzte ki célul, amely hatékonyan használja fel a lehető legtöbb uniós forrást, s így a régió fejlődését szolgálja. Ha a tervek megvalósulnak, javulni fog a mór környéki emberek életminősége is, és a gazdaság élénkítésével nem lesz munkanélküliségi probléma például Móron sem.

 

Megtartotta első, alakuló ülését a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. Az újonnan megválasztott testület először az elnök személyéről döntött. Ennek értelmében a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelemért felelős miniszteri delegáltja, dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő tölti be e funkciót.

Dr. Cser-Palkovics András a Helyi Témának elmondta, hogy székesfehérváriként nagyon örül annak, hogy a regionális fejlesztés központja újra Székesfehérvár. Ennek még akkor is jelentősége a van, hogyha tudjuk, hogy a Regionális Fejlesztési Tanács nem csupán egy megyéért, hanem három megyéért dolgozik.

És itt kiemelte, hogy ő e terülten is az összefogásban hisz, tehát nagyon fontos, hogy a régión belül nem versenytársak, hanem együttműködő partnerek vannak. Ez a fajta összefogás eredményezheti azt, hogy például Mór térségében is megvalósuljanak olyan fejlesztések, amelyek az emberek életminőségének javítását célozzák, illetve a gazdasági élénkítésen keresztül munkát tudnak biztosítani a móri, és a Mór környékén élőknek. S különösen fontos ez most, amikor tudjuk, hogy a munkahely kérdése az egyik legnagyobb probléma ebben a térségben is.

Image
Fotó: Fidesz

Az elnök személye után megválasztották az új ügyvezetőt is szeptember elsejei hatállyal. Dr. Cser-Palkovics András és Temesvári Balázs nemsokára elvégzik az adásvételi eljárást, az elmúlt évek tevékenységének teljes átvilágítását. Ennek célja többek között az, hogy a tanúlságokat levonva egy jobb, hatékonyabb, átláthatóbb működést tudjanak kialakítani az Ügynökségnél és a Tanácsnál egyaránt. Így érhető el az, hogy a régió felzárkózzon az unios forrásokat leghatékonyabban felhasználó régiókhoz.

Dr. Cser-Palkovics András szeretné, ha az Ügynökség szolgáltató jellege erősödne, tehát maximálisan kiszolgálná az önkormányzatokat, vállalkozásokat, civil szervezeteket, amelyek a régióban pályázati lehetőségeket keresnek. Így elérhető az a fő célkitűzés, amely természetesen egybeesik az új kormány gazdaságfilozófiájával is, azaz a gazdaság-élénkítés és a munkahelyteremtés fő prioritásával.

Az elnök meglátása szerint csökkenteni kell a pályázatokhoz kapcsolódó bürokráciát, gyorsítani kell a pályázatok elbírálásán, és ahol lehet, ott át kell csoportosítani a forrásokat leginkább a kis- és középvállalkozások fejlesztéséhez

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >