Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow "A Béke itt kezdődik. Bent."
"A Béke itt kezdődik. Bent." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 09.

ImageReményik Sándor „Béke” című versét idézte Bobory Zoltán azon a sajtótájékoztatón, amelyet dr. Cser-Palkovics Andrással közösen tartott. A közkevelt versmondó, költő, szépíró, képzőművész - akit hívjunk egyszerűen csak „polihisztornak”, vagy a „magyar nyelv művészének” – ugyanis Ocskay Gábor nyomdokaiba lépett, s csatlakozott a „Nekem Fehérvár” programhoz.

 

Bobory Zoltán a Malom Házban tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy sokan hajlamosak arra, hogy saját lakóhelyükkel kapcsolatban folyamatosan panaszkodjanak. Pedig helyesebb lenne, ha siránkozás helyett azzal foglalkoznának, hogyan lehet a hibákat „megjavítani”. Előtérbe kell helyezni a jót, s összefogni azokkal, akik azon munkálkodnak, hogy környezetünk, városunk fejlődni tudjon, s az itt élők igényeihez igazodjon.

Image
.

Bobory Zoltán szerint a politikának nem szabad túlzottan beleszólnia a közművelődésbe, de a politika tudja létrehozni az összefogáshoz szükséges hátteret. Mint mondta: azok a fehérváriak, akiknek eddig hiányérezte volt, nem mondhatnak nemet egy ilyen programra.

„Régóta vártuk és bízunk benne, hogy megvalósul.” – fogalmazott. Majd rátért arra, hogy Székesfehérvár nemcsak a Belvárosból áll, hanem örvendetes látni azt, hogy minden városrész megszervezi saját közösségeit, és programokat szervez az ott élőknek. Az irodalmár sem a Belvárosban lakik, hanem az Öreghegyen, s talán ezért is érzi úgy, hogy segíteni kell a saját kultúrális identitással rendelkező területek törekvéseit.

Image
.

 Ezt követően Reményik Sándor Béke című verséből idézett: „A béke itt kezdődik. Bent.” S hozzátette: „Ennek a békének kell megteremtődnie a polgárokban. Erre kell a politikának törekednie. Úgy látom, hogy a „Nekem Fehérvár” elnevezésű program alkalmas arra, hogy megteremtse ezt a békét és harmoniát.”

Image
Fotó: Temesvári Márta

Kapcsolódó cikkeink:

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6711&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6615&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6596&Itemid=1

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >