Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Magabiztos győzelem a Szolnok ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. szeptember 13.

ImageA félidőben még vezetett a Szolnok, de nem volt kétséges, melyik a jobb csapat. Megérdemelt 3-1-es piros-kék győzelem a forduló záró mérkőzésén. - Csapatunk támadólag lépett fel már az első perctől kezdve. Rengeteg helyzetet sikerült a vendégek kapuja előtt kialakítani, de a legnagyobb ziccerekből sem tudtak a piros-kék mezben játszó Vidi-játékosok gólt lőni. Nikolics egymaga szerezhetett volna 2-3 gólt az első 45 percben, de Kövesfalvi nagyszerű napot fogott ki, csatárunknak pedig nem sikerült túljárni a veterán hálóőr eszén. Az első félidő vége előtt nem sokkal büntetőhöz jutottak a vendégek, amit Alex váltott gólra.

 

Ezzel azonban a Szolnok el is lőtte az összes puskaporát, a második félidőben ugyanis még nagyobb elánnal támadott a Vidi, és ez végre gólokban is megmutatkozott. Lipták, Sándor és Alves is gólt szerzett, ezzel végül magabiztos győzelmet szerzett csapatunk, amely az első félidőben még görcsösen, Lipták gólja után azonban már sokkal felszabadultabban játszott.

dr. Mezey György:

Image
.

"Szervezett védekezés, tudatos játék és jó kontrák jellemezték ma a Szolnok játékát. Saját magunkkal kapcsolatban egy fontos momentumot emelnék ki: ekkora mennyiségű helyzet kihagyását, nagyon nehéz idegileg elviselni - ez látszott is a fiúkon a félidei szünetben, az öltözőben. Ha sikerült volna megszereznünk a vezetést az első húsz percben, könnyebb dolgunk lett volna, hiszen akkor a Szolnoknak többet kellett volna kockáztatnia. Nem így történt. Szerencsére sikerült ezen túltenni magát mindenkinek, rendkívüli mentális energiákat mozgósítottak a játékosok, hogy a szünet után megújult lelkülettel tudjanak játszani.

ény, hogy ekkora mentális energiákat elpazarolni fényűzés, ezen változtatni kell! Nikolics rossz lelkiállapotba került a sok kihagyott helyzete miatt, így a cseréje mellett döntöttem. Eredetileg egyébként három cserében gondolkoztam, de végül nem akartam túl sokat kockáztatni. Az első félidben látott helyzetek alapján biztos voltam benne, hogy meglesznek a lehetőségeink a továbbiakban is, s azokat értékesíteni is fogjuk. A második félidei teljesítmény alapján valóban megérdemelten győztünk.

Összességében küzdelmesnek mondanám a mérkőzést. Mindenki gólzáporos győzelmet várt, ami a végén meg is lehetett volna, ha Sándor nem a kapufát találja el az utolsó percekben. Köszönöm a közönség kitartó bíztatását! Ha bizalmat és türelmet kapunk mind a szurkolóktól, mind pedig a vezetőktől, ez a csapat teljesíteni fogja az elvárást."

 Vágó Attila:

Image
Fotó: Simon Erika / Videoton FC

"Teljesen megérdemelt a Videoton győzelme a második félidő alapján, más fordulatszámon, gyorsabb játékot produkáltak, némi kockázatot is vállalva. Az első felvonás úgy történt, ahogy vártam. Nagy az elvárás a fehérváriak felé, s ez érződik a játékosokon is, akiknek a vállán nagy teher van. Ezt próbáltuk mi tudatosan kihasználni. S ugyan büntetőből, de meg is szereztük a vezetést. A két csapat között nem csak a játékban, de a célokban is nagy a különbség, hiszen míg a Videoton a bajnokesélyesek között szerepel, mi a kiesést szeretnénk elkerülni.

Amivel ma a hazaiak fölénk kerekedtek végül, az volt, hogy minőségi cserékkel fel tudták gyorsítani a játékot. Az első félidőben még nem tudták kihasználni a helyzeteiket, de a másodikban már eredményesek voltak. Azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy kis csapat lévén, mentálisan nem bírtuk el a mérkőzés fordulópontjait."

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >