Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
"Nekem Fehérvár" - Több, mint ezer kérdőívet küldtek vissza a lakók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 13.

ImageTöbb, mint ezer kérdőívet küldtek vissza a székesfehérváriak a „Nekem Fehérvár” – elnevezésű program keretében. A Fidesz helyi szervezete néhány héttel ezelőtt indította útjára a kérdőíves megkérdezés eme formáját: városunk valamennyi lakójának levelet küldtek, amelyben kérték, hogy osszák meg velük véleményüket, ötleteiket Székesfehérvárral kapcsolatban. Mint kiderült, igen nagy igény van városunkban arra, hogy az itt élők elmondhassák gondolataikat, ezért – dr. Cser-Palkovics András ígérete szerint – a jövőben is rendszeresen alkalmazni fogják ezt a kommunikációs formát.

 

Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a Malom Házban tartott sajtótájékoztatón értékelte a kérdőíves közvéleménykutatást. Mint mondta: a visszaküldött válaszokból kiderül, hogy a fehérváriak döntő többsége úgy gondolja, hogy városunk fejlődött az elmúlt 12 évben, ám lehetőségeinek többségével nem élt, s jelenleg rosszabb pozíciót foglal el, mint amelyet megérdemelne.

Image
.

 A legtöbb fehérvári szerint az elmúlt években nem megfelelően gazdálkodott a városvezetés, s jelentős változás szükséges ahhoz, hogy Székesfehérvár gazdasági élete fellendülhessen.

A kérdőív visszaküldői fontosnak tartják a közutak állapotát, a gazdaság, az egészségügy, a közbiztonság kérdését. Mint jelezték: mindezeken javítani kellene. Szükségesnek vélik a helyi elszámoltatás ügyét. Tudni szeretnék, hogy miért számít Székesfehérvár az egyik legeladósodottabb városnak, miközben adottságait tekintve gazdasági sereghajtónak kellene lennie.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Felmerült továbbá a Fűtőerőmű eladásának kérdése, s az a kívánalom, hogy a város támogassa azon beruházásokat, amelyek új munkahelyeket hoznak létre – főként az itt élők számára.

Dr. Cser-Palkovics András kijelentette, hogy több konzultációt is folytattak különböző szervezetekkel, amelyeket összevetnek a beküldött kérdőívekkel. Ezek alapján hozzák létre, s tárják a nyilvánosság elé egy-két héten belül az a programot, amelyet követni szeretnének a következő négy évben – Székesfehérvár fejlődése, s az itt élők megelégedettsége érdekében.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6790&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6711&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6615&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6596&Itemid=1

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >