Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Sikerek a puttonyban - "Gólszüretelt" utánpótlásunk! Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. szeptember 14.

ImageKorosztályos csapataink 8 bajnokin 36 gólt lőttek a hétvégén, Disztl László szerint győztes mentalitásúak a Vidi-gárdák. - Az elmúlt hétvégén valamennyi utánpótlás csapatunk pályára lépett a korosztályos bajnokságok 5. fordulójában. Minden kétséget kizáróan a 2010/2011-es idény eddigi legsikeresebb fordulóját zárták csapataink, hiszen a 8 találkozón 6 győzelem és mindössze 2 vereség volt csapataink mérlege 36 rúgott és mindössze 8 kapott góllal.

 

Győzelmeink egy kivétellel felettébb magabiztos különbséggel születtek, ráadásul sikereink nagy része a tabella előkelő helyére repítették csapatainkat. A Kiemelt Bajnokságokban az U13 az első helyen áll, míg az U19 a 4., viszont a vesztett pontok tekintetében az akadémisták állnak a legjobban az U19-es bajnokságban. A 15 évesek között a 4., az U17-es bajnokságban 6. a Videoton, vagyis a Kiemelt Bajnokságokban, a korosztályuk legjobbjai között szereplő Vidi-gárdák kivétel nélkül meghatározó szerepet töltenek be.

 - Technikai és taktikai téren is érezhető fejlődés tapasztalható utánpótlásunkban - értékelte a legutóbbi hétvége eredményeit Disztl László, a Videoton FC Sóstón zajló utánpótlásnevelésének felelőse -. A Puskás Akadémián zajló munka garancia a megfelelő képzésre, de ugyanez elmondható a Sóstói Stadionban dolgozó, nem akadémiai rendszerben készülő csapatainkra is. Jól jelzi ezt az U15 és U13 teljesítménye, a 15 esztendősök között három, válogatottságra is esélyes játékosunk szerepel, míg az U13-ban játszó tehetségekről mindent elmond, hogy vezetik bajnokságukat. Bár ebben a korban még nem az eredmény a fontos, fiataljaink igazi győztes mentalitású labdarúgók, akik a pályán visszaadják az edzéseken tanultakat.

Image
Fotó. Simon Erika / Videoton FC

A nem Kiemelt Bajnokságban szereplő csapatainknak nincs könnyű dolga, hiszen az egy esztendővel idősebbek másodosztályában kevés hasonló korú gárdával találkoznak. Itt sem szerepelnek rosszul együtteseink, a 18 évesek az 5. helyen állnak, míg az U16, U14 és U12 a 10. hely környékén áll az idősebbek között.

A Videoton FC korosztályos csapatainak edzői:

 U12: Domján Norbert

U13: Vajda Gusztáv, Poór András

U14: Toldi Gábor

U15: Müller Csaba

U16: Tóth József

 U17: Mózner János

 U18: Disztl László

U19: Horváth Péter

- Az idősebbek között szereplő csapataink speciális helyzetben vannak, hiszen nekik fizikális hátrányban futballozva kell bizonyítaniuk - emelte ki Disztl László -. Ez főleg a kissebbeknél probléma, hiszen az U12 például most teljesíti első nagypályás idényét, melyben rögtön idősebbekkel találja szemben magát. Ez nem jó, de előnyöket kovácsolhatunk belőle, hiszen mentálisan sokat erősödhetnek labdarúgóink, ha a nagyobb kihívásoknak is a megfelelő szellemben próbálnak megfelelni.

Ebből következik, hogy edzőinknek legalább annyira jó pedagógusnak kell lenniük, mint amennyire jó edzőnek számítanak. Úgy érzem, ezen a téren jól állunk, kollégáimmal közösen minden szinten igyekszünk felkészíteni a fiúkat a felnőtt labdarúgás és egyben a felnőtt élet kihívásaira, tanítványaink pedig fogékonyak erre a munkára, tudják és értik, hogy ez az ő fejlődésüket szolgálja.

Disztl László kérdésünkre még hozzátette: A jó eredmény elérése sokszor nem minden, példaként az U12 tatabányai vereségét hozta fel edzőnk. A 12 esztendősök ugyan legutóbb 1-0-ra kikaptak Komárom-Esztergom megyében, ám játékukban már most érezhető volt az elmúlt egy hónapban bekövetkezett fejlődés, az első nagypályás mérkőzések tapasztalata.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >