Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
MOL Liga: Büntetőkkel legyőztük a Brassót Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. szeptember 15.

ImageFordulatos, olykor kemény ütközésekkel tarkított összecsapáson farmcsapatunk kiválóan küzdött a rutinosabb Brassó ellen, s kétszer is fordított a hatvan perc során. Végül hosszabbítás, majd büntetőlövések következtek, ami után győztünk. - A lehető legrosszabbul indul fiatal csapatunk számára a mérkőzés, hiszen a vendégek másfél perc elteltével Péter Róbert révén vezetést szereztek, megadva ezzel az összecsapás alaphangját. A rutinosabb brassóiak viszont ezt követően nem igazán találtak fogást a Kóger-legénységen, akik bátran, lelkesen küzdöttek az első játékrészben, s ennek meg is lett a jutalma: Orbán négy perccel később emberelőnyből egalizált, így a közönség két gyors gólt láthatott bő öt perc leforgása alatt.

 

Mindezt Ulf Weinstock is láthatta, aki a fiatalok mellett nyilván a farmcsapat rutinosabb tagjainak formáját – Orbán, Nagy Gergő, Benk, Maklári, Hegyi – is fürkészte. A középső harmad elején átvette az irányítást a Volán, de ez helyzeteken túl másban nem mutatkozott meg. S ahogy sokszor lenni szokott, a több kimaradt lehetőség megbosszulta magát, amit Szőcs Szabolcs – aki az előző két meccsen háromszor volt eredményes a brassóiaknál – emberelőnyből mattolta Bálizst.

A kapott gól még jobban felpaprikázta a kék-fehéreket, s a harmad második felében Meretei hat perc alatt két gólt szerezve már a hazaiak javára fordította a mérkőzés állását. Az utolsó húsz percben 3-2-es hazai vezetésnél nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, ám Balogh Bálinték hősiesen védekeztek, majd a játékrész közepétől támadások vezetésére is maradt energiájuk.

Már-már úgy tűnt, a Brassó képtelen újítani, de két perccel a vége előtt Pál Zoltán betalált, így következhetett a hosszabbítás. A ráadás nem hozott gólt, így büntetőlövések következtek,amiben Nagy Gergő és Hegyi is eredményes volt, így végül nagy küzdelemben a mieink örülhettek a két bajnoki pontnak.

JÉGKORONG, MOL LIGA, 3. FORDULÓ:
SAPA FEHÉRVÁR AV 19 – FENESTELA 68 BRASOV 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0)
Székesfehérvár, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 150 néző. Vezette: Soós Zoltán, Mayer István, Márkus János.
SAPA FEHÉRVÁR AV 19: Bálizs (kapus) – Orbán, Maklári, Benk, Nagy G., Hegyi, Kiss, Varga, Hajós, Tóth A., Erdélyi, Balogh, Pilcsik, Németh, Horváth, Ozsváth, Meretei, Reiter, Farkas, Szabó. Vezetőedző: Kóger István.
FENESTELA 68 BRASOV: Polc (kapus) – Adorján, Kyrychenko, Solti, Nagy, Kaljuste, Péter, Antal, Pál, Lőrincz, Filip, Imecs, Basilidesz, Szőcs, Sikó, Laczkó, Dávid, Szőgyör, Zsók, Bálint, Nyerges. Vezetőedző: Kovács László.
Kiállítások: 16 ill. 42 perc
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >