Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow 25 éves az FRC
25 éves az FRC Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 15.

ImageA hétvégén ünnepelte a Fehérvár Rugby Club fennállásának huszonötödik évfordulóját. A nagyszabású rendezvény keretében megrendezésre került a második női forduló, valamint egy-egy kadett és junior korosztályú bajnoki mérkőzés.

 

Gyölcsös Ferenc edző elmondta a Fehérvári Híreknek, hogy a női hetes bajnokság kuparendszerben zajlik, minden egyes fordulóban egy tornát játszanak le, mely során minden csapat játszik mindenkivel. Sajnos az évek óta bajnok fehérvári csapat ezúttal 5:10 arányban kikapott a fejlődő százhalombattai egyesülettől a legelső mérkőzésen (egyetlen célunkat Papp Eszter szerezte), azonban a másik két ellenfél ellen sikerült javítani s gyakorolni az új figurákat.

A Szeged csapatát 31:0-ra, majd az agárdi és pesti lányokkal kooperáló Angyalokat 22:0-ra győzték le lányaink. További pontszerzőink: Gyolcsos Mária csapatkapitány, Pintér Anett, Veiland Fruzsina.

Egyéb eredmények: Százhalombatta - Agárd 55:0; Szeged - Százhalombatta 0:50; Szeged - Agárd 10:24.

Ezután a Fehérvári Vadkanok kadett csapata a Velencei-tavi Vikingeket látta vendégül. A fehérváriak jól kezdték a mérkőzést, szépen haladtak előre nyílt tolongásokkal és birtokolták a labdát. Ennek ellenére az első pontokat csak a 20. percben szerezték meg, amikor egy csomag után Sípos Dominik vetődött a célterületre. (5:0)

Az első félidő végéig még lett volna lehetőség a különbség növelésére, de apróbb hibák miatt ez nem sikerült. A második félidőben álmosan játszott a csapat. A Vikingek bár nem tudtak célt elérni, de egy mezőnydroppot berúgtak, ezzel feljöttek 5:3-ra. Hátralévő időben a hazaiak jól védekeztek, így megkaparintották a győzelmet. Ezzel egy izgalmas és szoros mérkőzésen 5:3 arányban múlták felül a Vikingeket.

Az utolsó mérkőzésen a Fehérvár akadémiai junior csapata 41:0-ra verte meg a vendég Szegedet. A mérkőzés nehézkesen indult, de az 5. percben Dezső tolongásból való indulása után Szabó ért el célt, majd a jutalomrúgást is értékesítette. (7:0) Két perccel később újabb cél esett: Dezsőt egy rúgást követően szabálytalanul blokkolták, a jogos büntetőből Szabó egy gyors indítás után megállíthatatlanul robogott be a célterületre, majd ismét sikeres rúgást hajtott végre. (14:0) Ezután az ébredező Szeged érvényesült, de a fiatal Kósa és a csapatkapitány Szabó újabb gyors céljai mattolták az alföldi csapat lendületét. A félidő 24:0-s hazai vezetéssel zárult.

A második félidőben végig a hazai csapat dominált. Ugyan az időjárás miatt gyakori volt a labdaejtés, de a háromnegyed szép támadásokat hajtott végre, s a tolongás is nyugodtan gyakorolhatta a hullámokat. A hátralevő időben még Németh ért el két célt, majd Kántor tett egyet, s Szabó sarokból megvalósított rúgásával kialakult a 41:0-s végeredmény.

„Ezekkel a mérkőzésekkel sikerült megteremteni a megfelelő hangulatot a későbbi ünnepséghez, a nap hátralévő részében pedig különböző családi programok szórakoztatták a kilátogatókat.” – mondta Gyölcsös Ferenc.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >