Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Erős Antónia Alapítványa Székesfehérvárra érkezik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 16.

ImageIngyenes egészségügyi szűrések a Városház téren. - Az Egy csepp figyelem Alapítvány ECSET (Egy CSEpp Teszt) elnevezésű országos szűrőprogramjával 2010. szeptember 17-én, pénteken Székesfehérvárra érkezik. Az Erős Antónia által létrehozott szervezet minden érdeklődőnek ingyenes egészségügyi szűréseket biztosít a Városház téren.

 

Az Egy csepp figyelem Alapítvány közel fél éves programja alatt péntekről péntekre végiglátogatja az ország megyeszékhelyeit, és felhívja az emberek figyelmét a rendszeres egészségügyi szűrések fontosságára. Az országjáró rendezvény immáron tizennyolcadik állomása Székesfehérvár, ahol a szakemberek ingyenes egészségügyi tesztekkel állnak az érdeklődök rendelkezésére, és segítséget nyújtanak azoknak, akiknek mért értékei eltérnek a kívánatostól.

Image
.

Kiss Zsuzska programvezető elmondta a Fehérvári Híreknek, hogy Székesfehérvár központi terén öt sátor várja majd a látogatókat: a 77 Elektronika standján vércukorszintet, az Accutrend sátrában koleszterint, míg az Omronéban vérnyomást lehet méretni, valamint a testösszetétel monitor segítségével kideríthető a testben lévő izom és zsír aránya.

Ugyanitt lehetőség nyílik a rendszeresen ellenőrzött testmozgás egyik legnépszerűbb eszközével, a lépésszámlálóval való ismerkedésre is. A La Roche Posay sátrában pedig melanoma vizsgálatra lehet jelentkezni. A helyszínen szakemberek egy számítógépes program segítségével összesítik a különböző mérések eredményeit, és rizikóelemzést végeznek.

Image
.

Figyelmeztetik az érdeklődőket azokra az esetleges veszélyekre, amelyek fenyegethetik őket, és tanácsokat adnak a megelőzéssel, helyes életmóddal kapcsolatban. Az Egy CSEpp Teszt eseményeire látogatók egyébként nem csak az egészségükért tesznek, hanem segíthetik városukat a „Legegészségesebb város” cím megszerzésében is.

 „– Az eredményhirdetés november 14-én, a jubileumi V. Egy csepp Világnapon lesz Budapesten, a SYMA Csarnokban. A díjat a látogatók aktivitása és mért eredményeik alapján ítéljük oda” – nyilatkozta Erős Antónia.

Image
Fotó: Egy csepp figyelem Alapítvány

Az Alapítvány munkatársai várják tehát az érdeklődőket szeptember 17-én, pénteken 11:00 és 16:00 óra között Székesfehérváron, a Városház téren!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >