Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow "Ki méltó látni a csodát, az a csodát magában hordja."
"Ki méltó látni a csodát, az a csodát magában hordja." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 16.

ImageA Kulturális Örökség Napjai, a Szakrális Művészetek Hete és a Kultúrházak Éjjel-nappal 2010-es székesfehérvári eseményeiről tartottak sajtótájékoztatót a programban részt vevő intézmények vezetői a Püspökségen. A tájékoztatón kiderült, hogy idén szinte egybeesnek a Fesztivál hetének nyitó napjai és a Kulturális Örökség Napjai, valamint ezekben a napokban tartják meg a Kultúrházak Éjjel-nappal 2010-es rendezvényeit is.

 

A Székesfehérvári Püspöki Palota dísztermében tartott sajtótájékoztatón Spányi Antal megyéspüspök, Nagytiszteletű Somogyi László református lelkész, Tisztelendő Bencze András evangélikus lelkész, dr. Demeter Zsófia megyei múzeumigazgató, Smohay András - az Egyházmegyei Múzeum művészettörténésze, gr. Károlyi György – a Fehérvárcsurgói kastély delegáltja, Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Juhász Zsófia, a Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza igazgatója, Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója, valamint Sándorovits László, a Keresztelő Szent János Szerb Orthodox Templom gondnoka volt jelen.

Image
.

Image
Spányi Antal megyés püspök

Image
Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő

Image
Bertáné Pintér Katalin egyházmegyei sajtóreferens

Image
Somogyi László református lelkészi elnök

Image
Bencze András evangelikus lelkész

 A Szakrális Művészetek Hete Fesztiválja Budapestről indult 2007-ben, majd országos rendezvényként folytatódott a következő évben. Mára Kárpát-medence szerte szerveznek eseményeket, amelynek célja: határok nélkül továbbadni a Hit által ihletett művészetekben rejlő Remény örömét.

Image
Smohay András művészettörténész

Image
Szegő Krisztina ügyvezető

Image
Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója
 

A Fesztivál gazdag, a művészet különböző ágait felölelő programjai: az előadások, koncertek, kiállítások mindenki számára ingyenesek!

Image
programok...

Image
.

Image
.

Image
Fotó: Temesvári Márta
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >