Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Gáncsoskodás helyett segítsük a székesfehérvári labdarúgás ügyét! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Dr. Cser-Palkovics András   
2008. július 19.

ImageNem lenne szerencsés, ha egy politikai párt vagy szervezet véleményt nyilvánítana egy bírósági döntésről, így ezt most sem tesszük. Annál sem inkább, mert a per, perek folytatódnak, így jogerős döntések még nem is születtek a székesfehérvári labdarúgást érintő bírósági eljárásokban. Kötelességünk azonban véleményt nyilvánítani a kialakult helyzetről egy olyan gazdasági társaság esetében, amelynél az önkormányzatnak még ma is komoly terhet jelentő fizetési kötelezettségei vannak éppen a ma pereskedő kistulajdonosok által irányított korábbi időszakokból. Akinek a káosz fokozása volt a célja, az sajnos most elérte.

Pedig Székesfehérvár önkormányzata többször és egyértelműen támogatásáról biztosította a Fehérvár F.C. Kft. új többségi tulajdonosát. Tette ezt ráadásul pártpolitikai hovatartozástól függetlenül a Polgármester Úr vezetésével. Nyilvános pályáztatást követően döntés született az önkormányzati üzletrész új többségi tulajdonos részére történő értékesítéséről (érdekes, hogy ezen a pályázaton sem az AMV, sem a Terszol nem indult), az önkormányzat és Garancsi Úrék együttműködéséről, az utánpótlási tervekről, a Gál László leváltását követő ügyvezetők személyéről.

Az elmúlt évtized botrányai, finoman szólva is érdekes közpénzkezelése, büntetőeljárásai, ma is folyó rendőrségi, ügyészségi vizsgálatai után végre annak örülhettek a fehérvári sportbarátok, hogy a fehérvári foci magáról a fociról, az eredményekről, a jövőbeli tervekről szólt. Az önkormányzat már korábban döntött, nincsen dolga egy Gál László vezette klubbal, szívesen együttműködik viszont egy tőkeerős, modern szemlélettel rendelkező, a jövőt az utánpótlásra, valamint a fehérvári értékekre építő új tulajdonossal.

Az „István a király” székesfehérvári bemutatásával pedig egyértelművé vált, hogy nem csupán Székesfehérvár sportbarátai, hanem a kultúra szerelmesei is új mecénásra találtak. Székesfehérvár érdeke egyértelműen az, hogy az új tulajdonos energiáinak jelentős részét ne jogi eljárásokra, hanem a valódi feladatára fordíthassa.

A polgári frakció véleménye szerint akinek nem hatalmi vagy gazdasági céljait szolgáló eszköz csupán a fehérvári foci, hanem valóban szívügye annak tudomásul kell vennie, hogy a fehérvári önkormányzat döntött és gáncsoskodás helyett hagynia kell az új tulajdonost dolgozni. Különösen, ha az AMV Kft. egyik tagja (már amikor éppen annak tartja magát) nem mellesleg éppen ennek az önkormányzatnak az alpolgármestere. A Terszol pedig az egyik közműszolgáltatást végző cég (Depónia) tulajdonosaként lépései megtételekor figyelembe kell, hogy vegye a város érdekeit.

Reméljük, hogy a következő napokban felelősen és kellő önmérséklettel gondolkodik majd mindenki, akinek a kialakult helyzetben javaslattételi vagy döntési lehetősége van. A polgári frakció arra kér minden érintettet, hogy gáncsoskodás helyett minden rendelkezésére álló eszközzel segítse a székesfehérvári labdarúgás ügyét.

Székesfehérvár, 2008. július 18.

Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >