Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
"Ez a hit, a küzdeni tudás, az elkötelezettség győzelme volt!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 20.

ImageAz Interliga (F-EN League 2010/2011) első Zágrábi fordulója előtt egy héttel a Női válogatott edzője bejelentette, hogy csapatával (Battai Buldogok Női) külön, klubcsapatként kíván indulni az Interliga versenyein. Ezzel a döntésével hat-hét játékost vont ki a válogatott keretből. Különválását szerdán este telefonon is megerősítette a súlyos lábsérüléssel kórházban fekvő Gyolcsos Ferenc szövetségi kapitánynál. Így a magyar csapat válogatott edző nélkül, akadályoztatott állapotú kapitánnyal és jelentősen megfogyatkozott létszámmal nézett a három nap múlva esedékes nemzetközi torna elé.

 

Rövid egyeztetést követően Gyolcsos Mária csapatkapitány és Váczi Péter Női utánpótlás válogatott edző kapott megbízást, hogy az U16-18 keret bevonásával összeállított gárdával képviselje a magyar színeket Zágrábban.

„A pénteki összevont edzést követően egy nagyon fiatal, de hihetetlen önbizalommal bíró, izgalmát, szorongását jókedvvel palástoló csapat indult a horvát fővárosba.” – nyilatkozta honlapunknak Gyölcsös Ferenc edző. – „A helyszínen egész nap zuhogó eső, 13 fok, a Szlovén válogatott, a Nada Split, a Mladost Zagreb és természetesen a Százhalombatta csapata várta megmérettetésre a lányokat.”

 --- Első mérkőzés a Szlovén válogatott ellen

A megilletődöttség egy percig tartott, azt követően a szélen elfutó Kovács Vera megszerezte a magyar csapat első célját. Három percen át a Szlovének sokkal nagyobb és erősebb játékosai fel tudták tartóztatni lányainkat, de a negyedik percben Krizsák Aliz egy rövid oldali kilences indulásból célt szerzett, Péter Edina értékesítette a jutalomrúgást. A félidőben nyitót cserélt a válogatott, Veiland Fruzsina vette át a kilences posztot, így a labdák még gyorsabban jutottak ki a centersorhoz. Ezzel újra helyzetbe hozták a szélen utolérhetetlen sebességű Verát, aki a nyolcadik percben újra célt szerzett.

A gyors nyitások nagyon eredményesek voltak, az első másodperctől hihetetlen összhangban játszó Gyolcsos Mária és Péter Edina ezt ki is használta, Marika egy figurával utat nyitott, Dina vitte a célokat. Egyet a tizenkettedik, egyet a tizennegyedik percben. A második jutalomrúgásnál Dina már nem hibázott.

Magyarország - Szlovénia 29 : 0 (12 : 0)

Image
.

--- Második mérkőzés a Nada Split ellen

A lányok picit elaludtak a kezdésnél, a Split egy gyorsindítást követően célt szerzett az első fél percben. Ezt követően az egész tornán briliánsan működő védelem lezárt és többé nem engedte át a nagyon keményen játszó horvát lányokat. A háromnegyed elkezdte a pontgyártást, most Péter Edina nyitott utat és Gyolcsos Marika vitte a célokat, egyet az első, egyet a hatodik percben.

A félidőt követően a spliti lányok teljesen összezártak középen, de ez nem tudta kizökkenteni a mienket, a gyorsasága miatt inkább szélsőt játszó Alizt hozták helyzetbe Marikáék, cél a nyolcadik percben, majd ismét a kapitány tört át, cél a tizenharmadik percben, majd ismét Krizsák a szélen a 14. percben. Az egyre jobban bemelegedő Péter Edina ezen a mérkőzésen nem tudott hibázni, mind az öt jutalomrúgást értékesítette.

Nada Split - Magyarország 5 : 35 (5 : 14)

--- Harmadik mérkőzés a Mladost Zagreb ellen

A horvát válogatott javát felvonultató Mladost nagyon keményen védekezett a centersorunk ellen, ezért a tolongás aktivizálta magát a mindenhová időben érkező Gyolcsos Marika vezényletével. A második percben Sólyom Beatrix célt szerzett. Péter Edina külön háborút folytatott a horvát válogatott kapitányával, Glóriával, aki tavaly az angol bajnokságból tért haza és a legjobb horvát játékosként jegyzik.

 A 16 éves Dina megmutatta milyen a magyar virtus és az ötödik percben célt szerzett. A nyolcadik percben a túlsó oldalról a centerek mögé érkező Smatkó Vivien prezentálta, milyen gyors is tud lenni egy pillér, ha nagyon akar. Cél, öt pont! 10. perc, a horvát kapitány áttörésből célt szerez és a rúgást is értékesíti. Az utolsó percben Gyolcsos Marika bizonyította sokadszorra, hogy Őt sem véletlenül választották az év játékosának, Dina a sípszó előtt még a jutalomrúgást is értékesítette.

Mladost Zagreb - Magyarország 7 : 22 (0 : 10)

A külön induló Battai Buldogok is minden mérkőzésüket megnyerték, jobb pontarányt elérve, mint a válogatott.

Image
.

--- Utolsó, döntő mérkőzés a Százhalombatta ellen: A nagyon keményen kezdő Batta a második percben célt szerzett és a jutalomrúgást is érvényesítették, 7 pont. A válogatottunk eddig is ragyogóan működő védelme még magasabb fokozatba kapcsolt és sorra verték vissza a sárga-feketék támadásait. Egy hosszú passzolásból félúton ellopott labdával Huszti Katalin megszerezte a válogatott első célját, a jutalomrúgást Péter Edina pontokra váltotta.

A csapatok egyenlő eredménnyel fordultak a félidőben. A tizedik percben Kovács Veronika a szélen elfutva vezetést szerzett, amit a jutalomrúgással Dina még két ponttal megtoldott. Az utolsó percben Gyolcsos Mária egy hetven méteres elfutással szerzett célt és Péter Edina egy szép, érvényes jutalomrúgással tette fel az „i”-re a pontot.

Magyarország - Battai Buldogok Női 21 : 7 (7 : 7)

Végeredmény:

1. Magyar válogatott

2. Battai Buldogok Női

3. Mladost Zagreb

4. Nada Split

5. Szlovánia

„Ez a hit, a küzdeni tudás, az elkötelezettség győzelme volt!” – mondta a Fehérvári Híreknek Gyölcsös Ferenc, majd hozzátette: „ Köszönöm lányok!”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >