Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérváron tesztelt az ECSET
Székesfehérváron tesztelt az ECSET Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 21.

ImageA Vörösmarty Színház két jeles művésze, Juhász Illés és Tűzkő Sándor is ellátogatott az Egy CSEpp Teszt Fejér megyei egészségfelmérésére. Két próba közötti szünetben, a látogatókkal együtt tesztelték koleszterin- és vércukor szintjüket, vérnyomásukat, testösszetételüket, valamint részt vettek anyajegy vizsgálaton is.

 

„Az Erős Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány május közepe óta keresi az ország legegészségesebb megyeszékhelyét.” – nyilatkozta a Fehérvári Híreknek Kiss Zsuzsa programvezető.

Az ECSET (Egy CSEpp Teszt) elnevezésű országjáró rendezvénysorozat nemrég érkezett Székesfehérvárra, és ingyenes egészségügyi mérésekkel állt az érdeklődők rendelkezésére. Az egész napos esős idő sem szegte a látogatók kedvét, több százan tesztelték egészségüket.

Image
.

„– Még az eső ellenére is sokkal nagyobb örömmel veszek részt egy szabadtéri vizsgálaton, mint hogy egy rendelőben várjak órákig – mondja a Vörösmarty Színház színésze, Tűzkő Sándor. – 20 perc alatt ötféle szűrésen estem át, ezért mindenképpen érdemes volt kilátogatni.”

 A Barátok közt Somája egyébként valóban elégedett lehetett az állapotfelméréssel, hiszen az összes eredménye rendben volt. A testösszetétel monitor például azt mutatta, hogy testében tökéletes a zsír és az izom aránya.

Image
.

 Barátja és munkatársa, a színház szintén jeles művésze, Juhász Illésnek is hasonlóan jó eredményeket kapott: „– Kajakozom, és ahová csak lehet, biciklivel közlekedem, de mivel soha sem tudhatjuk biztosan, időnként a sportos élet mellett is érdemes egy-egy szűrésre elmenni. Ha probléma van, az derüljön ki időben, én ezt vallom!” – nyilatkozta az egykori nagysikerű sorozatok, az Angyalbőrben és a Família Kft. színésze.

A székesfehérvári Városház tér az ECSET program immáron 18-dik állomása volt. A több száz látogató közül mindössze egy embernek volt magas a vércukorszintje, az ő esetében 13,2 mmol/litert mutatott a 77 Elektronika gépe, ami a megengedett érték több mint kétszerese. Az Accutrend koleszterinszint mérésén azonban minden negyedik embernél regisztráltak magas értéket, és a látogatóknak szintén 25%-ánál mutatott magas vérnyomást az Omron mérőeszköze.

Image
.

Utóbbinál a legkiugróbb eredmény 185/80 volt, míg az optimális vérnyomás 120/80 Hgmm alatt van. A La Roche Posay bőrgyógyászai a helyszínen anyajegy vizsgálatot tartottak, de szerencsére nem találkoztak melanoma-gyanús esettel.

Székesfehérvár ezekkel az eredményekkel indul a „Legegészségesebb város” címért, amelyet november 14-én, a Jubileumi V. Egy csepp Világnapon ítélnek majd oda a SYMA rendezvénycsarnokban.

Image
.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >