Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ulf Weinstock: "Minden meccsben benne van a Sofron-gól" Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. szeptember 21.

ImageKülönleges teljesítménnyel rukkolt elő vasárnap fiatal csatárunk, Sofron István, hiszen mesterhármasig jutott. Az immáron öt gólos szélsõt és edzőjét e nem mindennapi történésről kérdeztük. - A Zágráb elleni mérkõzést követõen nem meglepő módon jó hangulat uralkodott a Sapa Fehérvár AV19 öltözőjében. Az est hőse, Sofron István éppen jól megérdemelt pizzáját falatozta, Ulf Weinstock pedig a korábbiaknál lényegesen kevésbé gondterhelten tartott irodája felé, amikor rövid értékelésre kértük őket.

 

"A három vereség után már nagyon kellett ez a két pont. Külön öröm, hogy hazai pályán, csodálatos közönségünk elõtt szereztük meg. Tudtuk, hogy ki kell szolgáljuk a szurkolókat, azt hiszem, ma este ez végre sikerült is" - értékelt szerényen "Sofi".

Egy mesterhármas semmilyen ligában nem szokványos teljesítmény, egy fiatal játékos számára pedig minden bizonnyal még különlegesebb.

"Ami azt illeti, nem is emlékszem, felnõtt mezõnyben szereztem-e már három találatot egy mérkõzésen. Talán még néhány éve egy magyar bajnoki döntõben. Nagy álmom volt, hogy az EBEL-ben is összejöjjön, és nem is hittem volna, hogy ennyire fiatalon ez sikerülni fog. Sokat köszönhetek a csapattársaimnak, akiktõl remek átadásokat kaptam."

Mindhárom gól igen szépre sikerült, és - nem mellékesen - nagyon fontosra.

"Igen, mindegyiknek megvolt a maga jelentõsége. Az elsõ gól nyugtatólag hatott rögtön az elején, a harmadikkal pedig elléptünk, szóval más-más miatt, de megvolt a maguk jelentõsége."

A korábbi fordulókban is akadt számos gólhelyzete szélsõnknek, akárcsak vasárnap. Ulf Weinstock edzõ sem maradt adós a dicsérettel.

"Sofiban minden megvan, ami egy modern jégkorongjátékost kell, hogy jellemezzen. Dinamikus, technikás és minden egyes cserében belead apait-anyait, valamint nem idegen tõle a testjáték sem. Az elõzõ meccseken is gólt sõt gólokat szerezhetett volna, akkor nem volt mellette a szerencse. Meggyõzõdésem, hogy minden találkozónkon benne lehet a levegõben egy Sofron-gól."

A csapat végre megszerezte elsõ pontjait, adódik a kérdés, hogy vajon sikerül-e állandósítani a formát?

"Már az emléktornán éreztem, hogy jó lesz a csapat idén. Aztán az elsõ meccseken nem volt szerencsénk, pedig többször közel álltunk a pontszerzéshez. Ma nagy volt a nyomás rajtunk, de jobbak voltunk, remélem, a folytatás is hasonlóan jó lesz" - bizakodott Sofron István.

Ulf Weinstock sejtelmes mosollyal csak ennyit mondott: "Ezen dolgozunk".

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >