Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
"Csakis az együttműködés fogja megváltani az emberiséget" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 23.

ImageKaposváron, a Megyeház Címer termében került megrendezésre Fejér megye és Somogy megye egyedülálló, újszerű és előremutató együttműködésének első találkozója. – „Több olyan országos munka kezdődött – illetve törvényi keretek között folytatódik – amelyre a megyéknek és a régióknak fel kell készülnie.”

 

Ezen gondolatok mentén találkoztak a két megye képviselői Kaposváron, hogy Somogy megye rendezési tervének felülvizsgálata során felmerült aktuális kérdéseket megvitassák, s a jövő kihívásaira válaszokat keressenek.

Varga Gábor, Cece város polgármestere, országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a többszörösen hátrányos helyzetű kistérségek, térségek felzárkóztatása érdekében feladatuk a megyehatár menti infrastruktúra, foglalkoztatáspolitika, oktatáspolitika, turizmus, közösségi közlekedés lehetőségeinek kiterjesztése, fejlesztése.

Ezen kiemelt kormányzati program és támogatás áll a kezdeményezés mögött is, amelynek követe Fejér Megye Közgyűlésének felkérése alapján Fejér, Somogy és Tolna megyék határos területein Varga Gábor országgyűlési képviselő.

 „A közös gondolkodás, az együttműködés hatékony lesz arra, hogy a jogszabályi hátteret megfelelően előkészítsék és a pályázatok eredményes elosztását érvényesítsék vidéken is.” – emelte ki Balsay István, a Fejér Megyei Önkormányzat alelnöke.

A két megye főépítészei Igari Antal és Varga Ákos, illetve Somogy megye rendezési tervének felülvizsgálatával megbízott Lázár Tibor vezető tervező részleteiben is megvitatták a megyék kapcsolódási pontjain megoldásra váró feladatokat.

Előzmények:

Fejér Megye Közgyűlése a 2009. dec. 17-i ülésén döntött a 2010. I. félévi üléstervéről. Ebben szerepel a szomszéd megyékkel történő együttműködés kérdése.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >