Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Átadták a veszprémi Állatkert uniós támogatással megépült újabb attrakcióját Nyomtatás E-mail
Írta: KDRFÜ   
2010. szeptember 24.

ImageEgy ideje már egy darab Afrika épül a Közép-Dunántúlon, a Balaton és a Bakony térségében- kezdte köszöntőjét a közigazgatási és igazságügyi miniszter. Dr. Navracsics Tibor szerint az állatkert karaktert adhat egy városnak sokszínűségben, nyitottságban, kultúrában és turisztikában; és hogy milyen állatkertje van egy településnek, sokat árul el arról, hogy ez a közösség mire tartja magát a világban. A veszprémi Állatkert, amely 52 éve nyílt meg, s mindig is híres volt arról, hogy az ország hasonló létesítményei közül a legszervesebben illeszkedik a természeti környezetbe- fogalmazott.

 

Az utóbbi években a vadaspark már nemcsak erről híres, hanem hogy van egy rendkívül tehetséges vezetősége, akik világos koncepció mentén nemcsak hazánk, hanem Európa élvonalába is akarják emelni az egyébként erre minden adottsággal rendelkező állatkertet.

Image
Zenészek fogadták a megnyitóra érkezőket
Image
.

Az Európai Unió támogatásával elkészült fejlesztés által Veszprém azt mutathatja a világnak, amilyen város valójában: természetbarát, nyitott, becsüli és bemutatja mások kultúráját és vendégváró hely- hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes.

Image
Dr. Navracsics Tibor beszédet mondott
Image
Lehrner Lóránt is szólt az egybegyűltekhez
 

Lehrner Lóránt, az NFÜ integrációs elnökhelyettese köszöntőjében többek között arról beszélt, a most elkészült beruházás arra irányul, hogy erősítse a látogatókban a természet- és környezettudatos szemléletet, az állatvédelem fontosságát, amely egyúttal a kulturális értékek megőrzésére is nevel.

Image
.
Image
Itt laknak a zsiráfok

Az Afrika-ház összköltsége 180 millió forint volt, a fejlesztés eredményeként egy télen – nyáron látogatható, zsiráfok tartására és bemutatására is alkalmas 640 m2-es komplexum jött létre 110 m2-es látogatói térrel, mely megfelel a legmagasabb turisztikai és állatkertészeti elvárásoknak-tudtuk meg a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark ügyvezető igazgatójától.

Image
Az átadáson...
Image
.
 

Török László elmondta a zsiráfok a legkedveltebb állatkerti állatok közé tartoznak, és most az Állatkert 52 éves fennállása óta először láthatóak Veszprémben. A most bemutatásra kerülő 4 zsiráfbika dán és német állatkertekből érkezett Veszprémbe.

Image
.
Image
.
 

Beszoktatásuk után jó időben a közel 1 ha nagyságú Afrikaszavanna kifutón a gnúkkal, a zebrákkal és az orrszarvú családdal együtt lesznek láthatóak- ezzel egy új fejezet kezdődik a veszprémi Állatkert életében-fogalmazott az igazgató.

Image
Dr. Cser-Palkovics András is megtekintette a zsiráfokat
Image
Fotó: Temesvári Márta
 

 A köszöntőket követően Török László igazgató, Porga Gyula Veszprém alpolgármestere, dr. Cser-Palkovics András a KDRFT elnöke, dr. Temesvári Balázs a KDRFÜ ügyvezető igazgatója, Lehrner Lóránt az NFÜ elnökhelyettese valamint dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a nemzetiszínű szalag átvágásával hivatalosan is átadták a közönségnek az új állatkerti beruházást.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >