Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nem vészhelyzet, hanem gyakorlás miatt szólalnak meg a szirénák Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 27.

ImageKülső Védelmi Terv gyakorlást tartanak holnap, 9 és 14 óra között Székesfehérváron. Ezt a lakosság védelme érdekében jogszabály írja elő. Városunkban a FLAGA LPG Zrt. (korábbi SHELL GAS Hungary Zrt.) Töltőüzeme egy, a polgári védelmi besorolás szerinti veszélyeztető üzem. Az itt esetlegesen előforduló problémákra készülnek fel a védelmi terv gyakorlásával a védekezésben résztvevő szervezetek. A programban a Sóstó Ipari Park és a Vásárhelyi úti lakótelep területe, valamint a város nevelési és oktatási intézményei érintettek.

 

Stettler Zsuzsanna sajtóreferenstől megtudtuk, hogy a gyakorlat során a lakossági riasztó-tájékoztató eszközökön keresztül hangzik majd el a figyelmeztetés, és megkülönböztető jelzéseket használó járművek közlekedése zavarhatja a városban élők nyugalmát.

A szirénajel kétszer lesz halható:

A katasztrófa riadó szirénajele: 120 másodpercig tartó, változó hangmagasságú folyamatos szirénahang.

A riadó feloldásának szirénajele: 2 x 30 másodpercig tartó, állandó hangmagasságú szirénahang 30 másodperces szünettel.

A lakosságnak a szirénajel vételét követően nincs feladata, tényleges veszélyhelyzet nem áll majd fenn! A gyakorlás közös biztonságunkat szolgálja, az esetleges kellemetlenségek miatt az érintettek türelmét kérik a közérdekű feladat ellátásában résztvevők!

 
< Előző   Következő >