Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Ügyészségen a dunaújvárosi szurkáló Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 28.

ImageMint arról július utolsó napján hírt adtunk, életveszélyesen megsérült az a 16 éves lány, akit egy 34 éves nő szúrt meg Dunaújvárosban, miután az általa ismert fiatal az éjszaka folyamán lakásának konyhaablakán többször dörömbölt. A nő ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon.

 

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Ügyeletére július 31-én hajnali fél három környékén tett bejelentést egy nő Dunaújváros, Szórád Márton út egyik földszinti lakásából, hogy egy ismerőse az ablakát ütögeti, és rendőri segítséget kér. A járőrök azonnal a megadott címre mentek, de a lakás közelében senkit nem találtak. Egy negyedóra múlva már a mentőktől érkezett jelzés azzal kapcsolatban, hogy a Szórád Márton úton egy földszinti lakás ablakán keresztül mellkason szúrtak egy fiatal lányt.

Németh – Kész Mónika r.szds., a FM RFK szóvivője elmondta a Fehérvári Híreknek, hogy a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán indított nyomozás során megállapítást nyert, hogy a 16 éves mellkason szúrt lány az éjszaka folyamán felkereste a Szórád Márton út egyik földszinti lakásában lakó hölgy ismerősét, és az ablakán kopogtatva, dörömbölve be akart jutni hozzá, hogy beszéljen vele. A tulajdonos azonban nem akarta beengedni, és többször távozásra szólította fel. Amikor ennek nem tett eleget, a rendőrséget is felhívta.

Mire azonban a járőrök kiértek, a lány – aki hallotta a segélyhívást – eltávozott a ház elől. A rendőrök távozása után rövid idővel azonban visszatért a lakáshoz, és továbbfolytatta a dörömbölést. Amikor a nő kinyitotta az ablakot, és ismételten megkérte, hogy távozzon, mert nem akar vele beszélni, a lány már a konyhaablak rácsára is felkapaszkodott. Ezt követően a nő már nem szólt a rendőröknek, hanem felvett egy konyhakést, amivel többször kiszúrt az ablakon keresztül. Az egyik szúrás eltalálta a lány mellkasát, aki ennek során életveszélyesen megsérült.

A mentők a 16 éves dunaújvárosi lányt a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak rajta végre, majd ezt követően az Intenzív Osztályra került. Azóta már hazaengedték a kórházból. A 34 éves dunaújvárosi nőt a nyomozók életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésével gyanúsították meg.

Az elkövető kihallgatása során elismerte, hogy megszúrta a 16 éves lányt, de elmondása alapján nem akarta megsebesíteni, csak el akarta ijeszteni. A nő szabadlábon védekezik.

„A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a két hónappal ezelőtt indított büntetőeljárás során kihallgatta az üggyel összefüggésbe hozható összes tanút, valamint beszerezte a szükséges szakértői véleményeket.” – mondta Németh-Kész Mónika – „A nyomozást a rendőrök befejezték, és az ügyet a tegnapi nappal vádemelési javaslattal megküldték a Fejér Megyei Főügyészségre.”

 
< Előző   Következő >